paksiendre Creative Commons License 2007.01.16 0 0 98
Hi Silk!
Nemrég fejeztük be a stúdiónk építését, amit főleg rokkdolgokra szántunk. 100 nm, 3 helyiség van légrés, dojcsehangszigetelés, hangterelő panelek, kávéföző, mikró, tv :) és emellett még baromi szép is, már most úgy néz ki mint egy igazán profi hely, de még az én home cuccaimmal készülnek a felvételek.(MOTU 828 mkII,EMU PM-5, SM-57, 58, AKG c3000b,JBL monitor, öreg de eléggé zajmentes analóg pult, középszar dobszett miksik ,és www.audionews.ru :)
...ennyit a kis büszkeségemről... Nos. Végre oda jutottunk, hogy cuccokat is veszünk. Ehhez kérnék segítséget tőled 2 dologban.
Előtte annyi hogy persze mi is meleg, vintage-s, de tiszta hangzást szeretnénk.A dobott élőbe vesszük fel, a pult direct outjain kerszetül. Utána meg trigger és az eredeti használata vegyesen. Backlineba eléggé jók vagyunk már, van 2 fajta mesa boogie, rivera, galien krueger bass és git erősítők.Ezek a mi esetünkben sokat számítanak.
Ahogy mondtam most befektetünk.A koncepciója a mostani "pénz inputnak", hogy még megfizethető de használható cuccok kerüljenek ide. Ilyenek jönnek pl: YAMAHA HS-50,AKG Solid Tube, ddrum, meg egyéb kiegészítők mint bútor, kábelezés stb.
Kérlek bármit véleményezz ami eszedbe jut, de főleg az alábbi két dologról érdekelne a véleményed.
1: melyik DSP legyen szerinted: Liquid mix, Duende, UAD.
Csak a kompik és az eq-k lényegesek számunkra,
Bár az UAD árát még nem nagyon látom át, de elképzelhető, hogy kettő is belefér ezek közül.
2:vas channel strip kérdés... én ezt néztem ki:
http://www.tedfletcher.co.uk/products/p10/index.html
Van most nálam egy LA-610 ami standard hang meg nem rossz (mondjuk ez pont dobokra nem igazán jó sz.tem, max overheadekre), de ez csak picit drágább + ez stereo meg vannak igazi eq-k rajta.

kb ennyi, hamarossan vinném az első melónkat mesterelni és megkérdezem majd személyessen is, de mostanában kéne megrendeljem a cuccokat

Köszi & Üdv!

Paksiendre
(a nick persze kamu:)



+ még v.mi Midas Venice?? Ez még nem most, majd csak az év vége felé max.De ez a téma lesz a következő nagy dilemmám asszem.