No.9
2007.01.15
|
|
0 0
576
|
Na, azért nehogy azt gondoljátok hogy ott ismeretlen fogalom a "bűncselekmény". Pontosan a gépjármű lopások, és feltörések terén igen rossz számokkal büszkélkedhet Hawaii. Most nézegettem pár statisztikát, és elég meglepő dolgokat láttam... A lakosság számához viszonyítva a bűncselekmények számát, bizony a legtöbb kategóriában miénk a kedvezőbb adat. Az USA tagállamainak statisztikáit összevetve pedig kiderül, hogy a 6. helyen állnak az összes bűncselekményt tekintve! (természetesen szintén a lakosság számához viszonyítva) Ezen belül a személy elleni bűncselekményekben azért a hátsó szekcióban tanyáznak, de a vagyon elleniekben az élmezőnyben vannak (2. hely). Persze kicsit fals az adat, mert a lakosság számának többszöröse fordul meg évente a szigeteken, tehát nem csak az állandó 1,2 milliónyi lakosság szenvedi el a bűncselekményeket. Sőt, biztos vagyok benne hogy a túristákra jóval több lopás, autó feltörés stb. jut, mint a helyi lakosokra. Viszont ez meg visszafelé úgy lesz igaz, hogy nyilván nem azért megy oda a túrista hogy autórádiót lopjon, vagyis az elkövetők a helyiek. |
|