Gladiolusz Creative Commons License 2007.01.15 0 0 360
Fatörzstorta

6 tojássárgáját habosra kavarunk 6 kanál cukorral majd hozzávegyítünk 6 kanál őrölt diót, 3 kanál grízes lisztet végül a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazott, kilisztezett (v. sütőpapírral bélelt) tepsiben sütjük. Még melegen megcukrozott tiszta konyharuha segítségével tekercsnek feltekerjük. Ha kihűlt a következő krémmel töltjük meg: egy habüstben gőz felett 3 tojássárgáját, 2 egész tojással, 6 kanál cukorral, 2 kanál liszttel, 3 szelet keserűcsokoládéval és 2 dl erős feketekávéval krémmé főzünk. Ha kihűlt, 25 dkg habosra kevert vajat adunk hozzá és azzal együtt még tovább verjük, amíg könnyű lesz. A tésztát ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be, a tetejére és az oldalára villával szabálytalan vonalakat húzunk. Jól mutat, ha kb 1/3-t levágjuk és a maradék oldalához illesztjük, mint egy ágat.
Előzmény: ZsuR (357)