igen7 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 37
"ha a többség annyira elégedetlen lett volna a horvát-magyar kiegyezéssel horvát részről, akkor nem lett volna kiegyezés .."

nincs kapcsolat a mondatban szereplő két állítás között. a horvát - magyar kiegyezéssel nyilván nem volt problémájuk, (bár megjegyzem, voltak köztük nem kevesen akik nem pártolták), annak a megvalósulásával volt.

"A horvát-magyar kiegyezés (1866: XXX. t.c., a horvátoknál 1868: I. t.c.) kimondta, hogy a két ország "egy és ugyanazon állami közösséget képez". Horvátország teljes önkormányzattal rendelkezett a belső közigazgatás, az igazságszolgáltatás, valamint a vallás- és közoktatásügy terén. Az autonómia ügyeiben saját országgyűlése hozott törvényeket, a végrehajtó hatalmat pedig a horvát országos kormány - élén a horvát országgyűlésnek felelős bánnal - gyakorolta."

http://www.mult-kor.hu/rubicon/cikk.php?id=252&page=4&ev=1992&szam=

namost akárhogy is nézem, az itt felsorolt dolgokba Mo nem egyszer beleszólt, és nem éppen úgy, ahogy a horvátok szerették volna.

"az akkori vitákat sem kell túldimenzionálni, pl. a MÁV a horvátországi állomásokon feltüntetheti-e magyarul vagy sem az adott település nevét?"

pedig ezen van mit túldimenzionálni. és nem csak a névtáblákról volt szó, volt ott egy pár esemény, folyamat...

"Később két út közül választhattak ezt kivédendő:
1, magyarokkal közösön - a monarchia keretei közt
2, délszláv unió "

a 2 20 évvel az egyesülés után legalább létrehozta az egységes horvátországot. ennyi előnye volt.
Előzmény: showtimes (33)