Ms.Chaos Creative Commons License 2007.01.14 0 0 327

Most sikerült elolvasnom a könyvet.

Huhh!

Próbálok visszakapcsolni a szokásos világomba... hmm... nehezen fog menni. :)))

Az első szavam az, hogy ÁÁÁ! Húúú... Szokatlan. Új. Más. Sok sci-fit olvastam, és ha akarnék, tudnék párhozamot vonni (pl. Dűne, Alapítvány...) no de miért akarnék ilyet? A maga nemében lenyűgöző alkotás volt.

A szereplők esendők (néha bosszantóan), a teremtett világ csodálatos és teljes... Az elején hiányoltam belőle az akciót, de rá kellett jönnöm, hogy ez a történet az életről szól, és a mi életünkről, csak egy teljesen más világban. Az Alapítvány-trilógiához hasonló hangulattal olvastam, és ez a hangulat nálam 10-es skálán a 9-est jelenti.

(Ízléstelen figura vagyok, és szeretem a giccses, katartikus helyzeteket, amiből szerencsére kevés volt a műben :D... Hát ezért eme 1 pont veszteség)

Még sokáig nem fogok magamhoz térni ebből a világból, köszönöm az élményt!

Kedvencem: a nagycsalád élete. Ezért nem tudtam megérteni Yaant teljesen... A szörnyűségek ellenére érthetetlen volt nekem, hogy hogy volt képes otthagyni mindent. Nekem hasonlóan nagy családom van, és néha idegesítők, de pont amikor kikerülök közülük, és rossz dolgok történnek velem, hiányoznak.

Pacifista eszméket vallok, de valahogy nem tudok szimpatizálni a CSU-val. Olyan szomorú lenne, ha felbomlanának a blatkinok... Persze igazságtalan a helyzet, mert egy nagyon kis réteget emel sokak fölé, de... Valahogy érzelmileg emellett a "vaskalapos rendszer" mellett vagyok... Pedig ez nem vall rám.

Nagyon sajnáltam Ronant. Ő volt a kedvencem! Na meg Judy... De ugye ő tényleg Giin lánya? nem csak politikai húzás volt?

ÁÁáh, még mindig a hatása alatt vagyok, csak hülyeségeket beszélek össze-vissza...

A RANDOM szót kábé napi kétszer hallom. Ezzel nincs semmi baj!!

De... Egy kis piszkálódás...

DF mező – vagy Dobbs-Finnegan mező: az ekliptika síkjában fellépő mágneses-gravitikus mező

Húú, Eta, ha találsz ilyen mezőt, feltétlenül szólj, és én szerzek egy fizikai Nobel-díjat a te irodalmid mellé... Najó, majd azt is megosztjuk! ;)

A matekból egész jól írtad a "techno-blablát" (hivatalos kifejezés a Star Trekből) azért gratula! :DD

Szóval tényleg csak gratulálni tudok, és alig várom a folytatást! Lesz angol kiadás?

Ui: Még korábban gondolkoztam a 3D-s sakk lehetőségein. Nekem egy másik dolog jutott eszembe, de nem teljesen értettem a könyvből, hogy a Tiéd hogy működik. Leírod majd egyzser nekem? (Könyörögve néz)

Bocs a hosszú hozzászólásért!!