Szakmai tudás nélkül egy főnök sem megy semmireIgen, hiszen a vezetés is egy szakma.
a tolvajok hozzászoknak a leállított mellékvonalon ahhoz, hogy következmény nélkül el lehet lopni mindent, ami vasútA "hozzászokás" pontosan attól alakul ki, hogy valamilyen dolgot, ami pénzért értékesíthető, minden rizikó nélkül el lehet vinni és pénzzé lehet tenni. Csakhogy a rizikó megteremtése és/vagy az eladhatóság feltételeinek megváltoztatása is pénzbe kerül ám. Ha több pénzbe, mint amennyit a megvédendő dolog ér, akkor bizony el fogják hordani, mert kész ráfizetés őrizgetni.
Megjegyzem, ez nem az első és nem az utolsó ilyen folyamat. Meg tudod saccolni, hány várost hordtak szét ilyen-olyan emberek az évezredek során? Nos, elég sokat. És meg kell mondjam, mindegyiknek voltak ellenzői, a széthordók egy része pedig sajnálatos módon ért véget. De jöttek mások és hordták tovább. Mondhatnánk: ez az élet rendje, akármennyire is csúnya.
Egy ilyen eldöntendő kérdésre CSAK igennel vagy nemmel lehet felelni.Nem biztos, hogy jó volt a kérdés.
Én NEM tartom helyesnek azt a fajta gondolkodásmódot, hogy eltűrjük/ megengedjük / elősegítjük valamilyen nyilvános infrastruktúra ellopását.Ha egy száz forintért kínált dolgot napi tíz forintért őrizgetsz, és már egy hete nem veszi meg senki, mit teszel? Én például - nehéz szívvel - belátom, hogy vesztettem, és otthagyom.
Ha erre azt mondod, hogy na de az a pálya nem száz forint volt, erre csak azt mondom: "kifelé" minden annyit ér, amennyiért eladható. Függetlenül attól, hogy beleadtál apait-anyait, vagy sem.
hm