MrJones Creative Commons License 2007.01.13 0 0 6001
"Akkor a gumibot, tonfa, könnygázspray is az, mert ezekkel is lehet súlyos sérülést vagy halált okozni."

A fegyver nem pusztán attól lesz fegyver, hogy ölni lehet vele. (Ebben az esetben ugye gyakorlatilag minden fegyvernek minősülne, hisz ölni jóformán minden tárggyal lehet.)
Az eszköz standard használatának is erre kell irányulnia. Nyilván egy könnygázspray a standard használata során (lefújod vele a delikvenst, mint a peronoszpórát) nem fog súlyos sérülést/halált okozni, míg a vipera...

"De ilyen alapon kapanyelet se hordhatsz magaddal az utcán, ha veszel a vasboltban fejszét, akkor haza kéne teleportáltathatnod, mert nem vihetnéd kézben."
Így is van. Sétálj el egy rendőr előtt a kezedben egy csupasz baltával. Nemigen fogja szó nélkül hagyni. Hacsak nem olyan béna fasz, mint amelyikek előtt az a köcsög Tomcat sétálgatott a műanyag puskájával, minimum meg kell, hogy szóljon.


"Fegyverhasználat meg a szándékosan, személyre leadott lövés."

Tényleg?
Miket meg nem tud itt az ember! :o)

(a lőfegyverhasználat egyébként személyre leadott, CÉLZOTT lövés...)


"Viperával lehet lőni?"

Nem.
Viszont a rendőr számára a fegyverek használata a lőfegyverhasználat szabályai szerint történik. Ha tűzfegyver az a fegyver, ha hideg. A rendőr használhat például szamurájkardot is, de kizárólag ugyanazon feltételek és szabályok mellett, mint a pisztolykáját. Tehát ha szabály szerint épp nem lőhet, akkor kardozni sem kardozhat, és vice versa.
Nem tudom, érthető-e ez így?