kagabor Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1166

Engedtessék meg, hogy közbevessek valamit. Vagyis valamiket, de csak és kizárólag azért, hogy az ide tévedő érdeklődők ne egy ember tapasztalata / véleménye alapján döntsenek nagyon fontos kérdésekben.

 

KÁELEF, tizstelettel, de tévedsz. Semmi köze az űrméretnek a gázspray töltőtömegéhez! Nem a 20 milliliteres, hanem a 20 grammos töltőtömegű gázspray az, ami még nem minősül közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek! (Bár közterületen vagy nyilvános helyen szervezett rendezvényre még ilyent sem lehet vinni.) Tessék csak elolvasni az ide vonatkozó jogszabályt.

 

Az, hogy ki szerint melyik hatóanyag jobb, teljesen szubjektív. Szerintem azt érdemes figyelembe venni, hogy a többség szerint, vagyis a hozzáértő, tapasztalt többség szerint melyik az. Ez alapján:

Legkevésbé hatásos: CN (klór-acetofenon, pl. Pajzs 5000)

Enél jobb: CS

Legjobb: Paprikakivonatos, tehát pfeffer, vagyis pepper (OC, PV)

 

Nekem is van Pajzs 5000-em. Folyton szivárog belőle a gáz, és úgy tudom, nem egyedi eset, hanem a széria ilyen gyalázatos.

 

Amit KÁELEF írt, a TW 1000 (ilyenem is van) ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, mint a Pepper KO (meg ilyenem is van). Ezt érdemes megvenni bárkinek, akinek nem speciális igényei vannak. (Nem jet, vagy foam kell neki).

 

Üdv: kagabor