TTbakter Creative Commons License 2007.01.10 0 0 424

Hi!

Maximálisan osztom a véleményedet!

Csak azért tettem fel ezt a mai hírt, mert vasútmodellezésről eleve keveset gyártanak a médiumok...

Engem azért egy picit elszomorít az átlagos kínálat. Mire gondolok?

Mondjuk pl. karácsony előtt egy átlag proli család berongyol a hipermarketbe, hogy az utódnak vesznek egy vasútat. Ha ilyen vidékekre tévedek kíváncsiságból mindig megnézem azt a kínálatot, amit modellvasútnak hívnak. A minőség még gyerekjáték kategóriában is elszomorító!!!

Az egészből csak azt akarom kihozni, hogy 8 évesen, tehát 32 évvel ezelőtt, anyám betámadott egy győri állami játékboltba, és megvásárolta az első TT-s szettet.

(Vehetet volna HO-t is, de ezt választotta :) )

Tehát, ha abban az időben engem egy ramaty játékkal lep meg, ami 5 nap után darabokra hullik, ha olyat vesz (TESCO), ami felhúzós, vagy ceruzaelemmel műkszik, hát, nem is tudom, hogy később hogyan érdekelt volna tovább a modellezés.

Mert a kivitelezésről, az igénytelenségről beszélek...

Szerintem ez egy hosszú folyamat, a gyártók nem törődtek az "utánpótlással", így egyre kevesebb ember mérgeződik meg a modellezéssel, így nem alakult ki legalább egy kisebb "tömeges kulturája" a dolognak, ezért drága hobbinak minősül (nem a kisszériás dolgokról beszélek).

Előzmény: Uplink (421)