AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.01.10 0 0 39

Igen, szegény Ottilia még igaz emberként kezdte a politikát, :-(((

 

Én az anyukáját ismertem jobban, két házzal mellettünk lakott (lakik? sokat gondolok rá azóta is, de nem kaptam még parte cédulát - mi meg 99-ben elköltöztünk onnan...). Nagyon aranyos, kedves, intelligens és értemes idős hölgy volt (?), jókora humorérzékkel is megáldva, élvezet volt (?) vele beszélgetni  akármiről is szólt a téma.

 

Jól emlékszem arra az éjszakára, amikor bemondták, hogy micsoda szörnyű karambolt szenvedett Ottilia... husvét volt...  akkor még képviselő volt emlékszem... lelkiismeretfurdalása volt, mert a sok politikai szereplés miatt nem jutott elég ideje a legkisebb fiára, Mátéra. Ezt a husvétot vele akarta tölteni, ezért beleegyezett abba, hogy Máté barátjának kocsijával menjenek ide meg oda (egy Trabant volt jelzem...) .. jött a karambol, ő maradt életben, a 15 éves Máté meghalt ... ő is csaknem.

 

Mikor a tv bemonta, én kirohantam az utcára, tulajdonképen át akartam menni X nénihez, Ottilia mamájához, hogy hoyg van, de alig hogy kiléptem, egy száguldó kocsi fékezett le előttünk (pontosabban elóttem, mint a sötét utcában egyetlen eleven ember előtt) , és valaki azt kérdezte: hol lakik Ottilia mamája??? - én csak mutattam szótlanul... a kocsiban Iványi Gábor  methodista lelkész és már nem is tudom kik ültek, ők mondták el X néninek, a hírt.... sokat beszélgettünk utána, csodálatos kis öreg hölgy vcolt csak anynit mondhatok, bölcs volt és türelmes..

 

 

Ottilia életben maradt. Hónapokig nem merték megmondani neki, hogy Máté is meghalt.. aztán elhagyta a kórházat, de haláláig iszonyú fájdalmai voltak, ha benn volt a szerkesztőségben, akkor hason feküdt egy laticelen, mert csak így bírta ki a gerince... gyógyszert bevenni már nem is tudott, mert a gyomra már bevérzett, kúpban kapott már mindent... mikor meghalt bevallom azt mondtam: végre... ez is túl sok volt neki Máté után.

 

Szivesen adakoznék egy szoborra mi őt ábrázolja vagy szimbolizálja. De csak szemékyre szabottan, valahol szerepeljen az, hogy ez Solt Ottilia emlékére van.

Előzmény: anyabanya (-)