egy ember Creative Commons License 2007.01.09 0 0 72
Kedves Góómmmbba,
az Asperger szindrómát névadója egy tünetegyüttesként határozta meg. Nem betegség: állapot. Imho az ügy már régen túllépett névadóján: az Asperger szindróma a maga tiszta valójában egy egzotikus, viszonylag ritka állapot, viszont a szindróma keretében leírt egyes nem szokványos (?) pszichés, mentális működési furcsaságok részben-egészben sok emberben megtalálhatók. Ezért a témával ismerkedők egy-egy megnyilvánulásuk alapján Asperger szindrómásnak is vélhetik magukat.
Amikor én úgy 30-40 évvel ezelőtt gyerek voltam, akkor még ilyen egzotikus nyavalyák, mint mint Asperger szindróma, hiperaktívitás és az n+1 fajtájú dis...ia nem létezett, az ilyen gyerekeket kissé hülyének tekintették, de általában nem vették őket betegszámba, ami nem feltétlenül hiba. Én most, utólag jöttem rá, hogy gyerekekkoromban enyhe fokú Asperger szindrómám volt, amiből "egyszerűen" kineveltem magam.
Az Asperger szindrómáról bőven van magyar és külföldi szakirodalom, a neten mindent megtalálsz. És főleg ne aggódj: egy igazi Asperger szindrómás biztosan nem írna ebbe a topikba és másikba sem... Mint egy (valszeg) angol mondta: én csak olyan magas színvonalú klubba lépnék be, amely engem biztosan nem venne fel... :-))))
Üdvözöl: egy ember