K. Shiraishi Creative Commons License 2007.01.09 0 0 221

Hát tényleg szépen pörög a topic :-)

 

A kártyával az volt a baj, hogy nem azt kerestem.

 

Asszem Neked valamelyik ezek közül van meg (piros, vagy kék hátú).

 

Nekem pedig ez kellet volna (vagy kellene) Sárga hátú. Létezik zöld hátoldallal is, eléggé gagyi grafikával; Az is érdekelne.

 

A kérdésedre:

 

Ha jól tudom, akkor nem a méret a különbség, hanem a kerekek típusa. A SuperKings-nél a Superfast mintájára vékonyabb "acéltűs", ruganyos tengelyeket alkalmaztak. Ezek természetesen a későbbi típusok. Volt, amit mindkét típusban kiadtak (mind2 fajta kerékkel) pl. MB Binz Ambulance (majd 1x csatolok be képet, megvan nekem mind a kettő fajta - gyönyörűek) , vagy pl. a Lamborghini Miura, stb. Elméletileg a Super... kerekek sokkal jobbak, de a korábbi kerekek sokszor "lengéscsillapítósak" voltak és kanyarodtak is, "gumiabroncsuk" élethűbb volt !!! Tehát tk. egyszerűsítettek. Kétségtelen, hogy gyerekjátéknak a későbbiek alkalmasabbak, mert suhanva gurulnak, mint a "szél".  Gyűjtőknek ez a tulajdonságuk mellékes.

 

Na most, hogy ilyen szépen leírtam, látom, hogy hülyeséget írok. A fentebb leírt különbség a KING SIZE és a SUPERKINGS modellekre vonatkozik. A SPEEDKINGS egyszerű névváltoztatás, ahogy a katalógusban látom olyan 1975/76 tájékán.

 

Egyébként a KING size itt is és pl. a cigarettáknál is arra utal, hogy állítólag a szabvány versenysakkban pont ilyen hosszú a király (mint bábu). (?!) Persze pl. a Marlboro King Size-ból 100.000.000 db is lehet egységes hosszúságú, a mecsók meg mind különböznek, de valami alapja biztosan van.

 

Előzmény: souris (220)