xhwamt Creative Commons License 2007.01.08 0 0 2856

Tehát az utak hiányának a problémáját nem utakkal kell megoldani, különösen, mivel az út nem elsősorban egy forgalmi csatorna. Hát ez nagyszerű! :DDD

 

Tehát szerintem ahelyett, hogy újabb sugárirányú utat építünk, inkább valódi sugárutat kell építeni a Kerepesi úton, a Jászberényi úton és az Üllői úton, lebontva a szegélyező földszintes rettenetet, többszörös fasorokat telepítve, eldöntve, hogy a villamos, vagy HÉV oldalpályás(jajne!), vagy inkább középpályás(magától értetődik!), bicikliutat, járdát építve, az indokolt helyeken a keresztirányt előnyben részesítő különszintű csomópontokkal.

 

Tehát nem a már kialakult kisvárosias, kertvárosias városszövetet elkerülő a forgalmat onnan is, de attól függetlenül elvezető gyorsforgalmi a megoldás, hanem ennek a kisvárosias, kertvárosias városszövetnek a szétdúlása és beleékelése egy autópályának. Szép! :)

 

Ebből lesz a város.
Valószínűleg az ott lakók előbb kiabálni fognak, de a terézvárosi lakók is kiabáltak, amikor az Andrássy utat építették...

 

Kétség kívül igaz, hogy optimálisan így nézne ki Budapest városi gyorsforgalmiút hálózata, ha nem kellene holmi ottlakók érdekét is nézni és tényleg vonalzóval és dózerekkel tervezhetnénk a széles fasosoros, kötöttpályás közlekedéses és különszintes csomópontokkal ellátott városi főutakat (csak sajnos erre nincs se pénzünk, se szándék, a helyiek meg szívrohamot kapnának ha látnák ezt a kis vázlatot):

 

Ez egy áttekinthető szép polisz, ahol minden út a helyén van, szép promenáddal, széles fasorokkal, csobogókkal, kerthelységgekkel, reprezentatív épületsorokkal és fölös kanyarok nélkül. Úgy ötven-hatvan évvel ezelőtt kellett volna ezt így megtervezni és azokhoz a tervekhez következetesen ragaszkodva megépíteni. De erről már lecsúsztunk.

Előzmény: felucca (2847)