capacete Creative Commons License 2007.01.08 0 0 128

  Üdv mindenkinek!

 

  Karácsonyra megajándékoztam magam a Trónok Harcával és elkapott a gépszíj: megvettem a maradék három részt angolul és egy hét alatt végigrágtam magam rajtuk. (Kis promóció: aki tud angolul az eredeti nyelven olvassa. A Pendragonban 2000 Ft alatti a kötetenkénti ár+10 százalék diákkedvezmény.)

 

  Elképesztően kidolgozott, cselekményes és szövevényes történet, életszerű figurák és sok-sok realizmus. A Feast for crows mondjuk kis csalódást okozott - de csak az előzőekhez képest -, ugyan érezhető, hogy csak felvezető kötet, de az események kicsit túl lassan csordogálnak, a Sansás részek kifejezetten unalmasak voltak.

 

  Végűl egy kis megjegyzés a szereplőkkel kapcsolatban: Sansa még mindig erősen butácskának tűnik, de fogadni mernék, hogy ez a következőkben változni fog.

  A Rhaegar elmélet érdekesnek tűnik, de akkor furcsa, hogy Jonban nincs semmi Targaryen vonás. Ha mégis igaz, akkor viszont biztos, hogy a herceg nem erőszakolta meg a lányt, az szöges ellentétben állna mindazzal, amit eddig megtudtunk róla.

 

  Tudja valaki egyébként, hogy Martin honnan szedte a magyar neveket? 

Előzmény: DuDoR (127)