Csak most jutottam ide :-(
Szó volt róla, az igaz, a baj csak az, hogy én ehhez nem értek, és időm se nagyon van rá, legalábbis egyelőre. Ez az egyik gond. A másik gond az, hogy ha valaki össze is rak egy ilyen alkalmazást, akkor a vele járó regisztrációs rendszernek kellene olyannak lenni hogy a véletlenül/szándékosan fals adatok ne kerülhessenek az adatbázisba, ellenkező esetben a zöldségek kiszűrésére komoly háttértechnika, vagy majdnem folyamatos moderációs szolgálat kellene, azt megint nem tudom megoldani. (Komolyság bizonyítható pl. x évre visszamenőleges adatok megküldése adott formában, az új házban lakóknak valami más, pl. kisdolgozat a tetőn lévő naplopó cuccos műszaki dolgairól :-)
Amit viszont már most is meg lehet csinálni, az az egységes adatgyűjtési elvek szerinti műszerolvasás, aztán ha valaki reszel egy progit ami kiszedi egy pl. excel táblából az infót, akkor már valamivel jobb a helyzet. (kpl.fw.hu/eadatlap.xls)
Tudtommal az OMSZ reggel 7, d.u. 2 és este 9-kor olvas műszereket, plusz-minusz egy óra diffi még belefér, este lehetne mérőket olvasgatni, min/max hőmérőket nullázni, addigra talán már mindenki hazaér. Néhány adatot ebből a pl. metnet.hu-ra is el lehet küldeni, ott jó kezekbe és jó térképekre kerül :-)
Egyelőre azt meg tudom oldani, hogy teljes hónap végén a nekem elküldött táblázatot kitárolom és belinkelem egy aloldalról, mondjuk az itteni nicknevek szerint havonta felsorolva egy táblázat celláiból, azt le lehet töltögetni, offline meg már össze-vissza lehet hasonlítgani, diagrammokat rajzolgatni, következtetéseket szűrögetni