doula Creative Commons License 2007.01.07 0 0 2885
henn,
koszonom, hogy bemasoltad.
"fel is ajánlotta az azonnali burokrepesztést. (Pont ő volt az ügyeletes.)"
Legkesobb ennel a pontnal kellet volna otthagyni ot. Vannak, akik semmibol nem tanulnak, vagyis dehogynem, azt tanultak, hogy a kollegajuknak sem lett semmi baja. Csak egy masik korhazban teheti ugyanazt.
Sajnos tudok olyanrol, amikor egy neves orvos megvizsgalt valakit es x ujjnyit allapitott meg burokrepesztest javasolva, de az illeto nem hagyta es mas valakivel is megvizsgaltatta magat es NEM VOLT ANNYI.
A huvelyi vizsgalat egy olyan beavatkozas, ami veszelyekkel jar, ezert indokolatlanul nem szabad vegezni. Az pedig, hogy a Te vagy a doki mar szeretne szulni/szuleszteni, az nem indok. Es akkor arrol meg nem is beszeltunk, hogy visszaelesre is lehetoseget ad, ami sajnos manapsag nagyon elterjedt, tehat jobb nem kitenni magunkat neki. Raadasul nem is igen informativ, mert van, akinek a mehszaja mar a varandossag feletol nyitva van es megis tulhord. Van, akinek meg teljesen zartrol percek alatt kitagul, ha beindul a vajudas.
Es meg valami. A mehszaj allapota, tagassaga nem egy abszolut valami. Az a tapasztalatom, hogy foleg a fiatal orvosok egy resze nem is igen tud vizsgalni, legalabb is eleg bizonytalan az eredmenyt illetoen. Masreszt a mehszaj allapota igazabol a sajat korabbi allapotahoz kepest ertekelheto jol, amire ugyan melyik futoszalag doki emlekszik?
Osszefoglalva: belso vizsgalat csak ezt indokolta tevo panasz eseten indokolt; a 37. het kornyeken, hogy nincs-e szulesi akadaly, ill. hogy legyen viszonyitasi alap; erkezeskor, ha nem folyt el a viz vagy nem egyertelmu a helyzet; szules kozben, ha valamilyen elakadas/esemeny van, aminek a megiteleseben a vizsgalat segithet. A tobbi mind indokolatlan.
Ugyeletbe bemenni ma Mon. egy dokihoz terminushoz kozel (a tulhajszoltasag, penz, stb. miatt) pedig egyszeruen eletveszelyes, azt gondolom.

"Néha határozottan azt gondoltam, hogy erősödik, és sűrűsödik, de aztán mindig elbizonytalanodtam."
Igazabol nem az szamit, hogy erosodik, surusodik-e, hanem hogy egyforma idokozokent jon-e. Van, akinek 20 percenkent jon, de ha sokaig, mindig 20 percenkent jon es nem lesz tobb vagy kevesebb az ido, akkor az mar nem marad abba. De legjobban az szamit, hogy a no mikor erzi, hogy menni kell.

"Volt gátmetszés, kicsi, de állítólag tovább repedtem."
Hat akkor aztan erdemes volt vagni es nagyon erhetett a gatvedelemhez, aki csinalta. Persze a fekves es a felig ulo helyzet a legrosszabb a gatnak, de ezt biztosan nem mondta a doki Neked, igaz? Tudod, az a baj, hogy meg sosem lattak ep gaton kibujni egy gyereket, el sem tudjak kepzelni, hogy az megy es inkabb megcsonkitjak a noket.

"Igaz, nem követtem pontosan az utasításokat, mikor szóltak, hogy ne nyomjak, asszem, nyomtam... :-("
A toloinger olyan, hogy akkor akarmit is mondanak nyomni kell. Ez nem akarom vagy nem akarom kerdese. Azert szeretik a korhazban leszedalni a noket, mert az ilyen ellenallhatatlan dolgokat is uralni akarjak, mert ok jobban tudjak... Nem a Te hibad, ok kertek baromsagot.

"Meg a doki szerint "magas a gátam".)
Jujjj, erre ugrom, komolyan. Az oreganyja terdekalacsa, az magas. Persze magas, olyan magas, hogy nem eri fel esszel. Bezzeg, ha engedne leterdelni, akkor mely lenne :) Barom. A gat ugye a huvely es a vegbelnyilas kozotti resz, ami mikor mar a babanak kozel a feje eloszor kidomborodik, aztan a fej kigordul vagyis (szabalyos esetben) az arca tolja maga elott a gatat, amibol aztan kibukkan. Ha a gat kicsi ("alacsony"), akkor sokkal nagyobb az eselye, hogy ha nem bir tagulni, akkor elszakadjon rogton vegbelig, mintha sok anyag van rajta es meg melegitik, lagyitjak. Ehhez nem kell diploma. Az nem nevezheto gatvedelemnek, amikor egy alkalmatlan, szaraz, hideg lappal probaljak LEFELE rancigalni a gyerekfejerol a gatat!
Vagyis a Te gataddal SEMMI BAJ NINCSEN! Csak engedni kell, hogy Te valasszad meg a testhelyzetet es erteni kell a gatvedelemhez.
folyt. kov.
Előzmény: henn (2881)