pici5125 Creative Commons License 2007.01.07 0 0 37

Számomra nagyon furcsa, hogy az elmúlt pár hozzászólásból mintha az látszott volna, hogy vágod a 6sigma témát, közben meg gyakorlati szempontból meg vagy lőve...

Szóval én is egy multinál dolgozok, kb 3 éve megy a sixsigma nálunk, és vannak projectek is dögivel...

Én is elkezdtem a GB-t, de idő hiány miatt már nem fejeztem be az első projectem (nálunk ahhoz van kötve, hogy megkapd az oklevelet, a vizsgáim megvannak...)

Namost nem tudom máshol hogy megy, de azért itt elég lazára volt véve ez az oktatás meg miegymás, az egész mondhatni semmit nem ért  (igaz közgázt és statisztikát tanultam majd 10 évig, így újat nem mondtak).

A project indítás szerintem azért nem lehet bonyolult, főleg ha az ember egy kicsit is gyakorlati beállítottságú. Én a Samsungnál vagyok, gyár, nagy, szóval lehetőség van bőven, de mindig az emberek hozzáállásán bukik el a dolog.

Arról nem is beszélve, hogy attól, hogy valaki megcsinál egy projectet, és az akár a controll fázisig el is jut, sikeres is lesz...a  cég is, a világ is gyorsan változik némely tekintetben, és néha kicsit feleslegesnek, "ágyúval lövünk a bolhára" típusú megközelítésnek találom az egész 6 sigmát....

Szóval mindent egybevéve nem európai mentalitáshoz valónak találom a rendszert... az ázsiaiaknál biztos jobban működik, mert ők 100x aprólékosabbak, körbe rágják a problémákat 10x mire cselekednek. egy Best Practice rendszer sokkal működőképesem szerintem európai- magyar vállalkozásoknál, ahol a gyakorlati megközelítés, és gyors problémamegoldás jellemzőbb.

(aztá kövezzetek meg ha nem így gondoljátok) :) peace...

Előzmény: Norbosz (31)