Ferraiolo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 40481
Az ünnepek alatti borozgatások következnek itten.

Peter Lehmann The Futures Shiraz 2003
Kezdetben istállós, avaros illatokkal nyit, majd egy idő után szépen kibontakoznak a kissé vajas, feketeribiszkés, pörkölt kávés borsos illatok. Szájban már nem mutat túl sokat, magas alkohol, kevéske fűszer, a tanninok szépek akarnak lenni, de sajnos elég üres az összkép. Másnapra az illat sokkal szebb lett, az ízvilág viszont még semmilyenebb. Harmadnap is visszakóstoltam, nem változott. Csalódás. 4p.

Malatinszky Cabernoir 2004
Szépen hozza a Cabernet-s jegyeket, illatában tódul a feketeribiszke, szép málnás kísérettel, fűszerpaprikával, finom cserzett bőrrel és lehelletfinom fa háttérrel.
Szájban is remek bor, érett meggyes ízekkel, kedves fűszerességgel, szép élvezetes savakkal elegáns tanninokkal. Én ezt a bort megszerettem. 6p.

Apollonio Vigna Vitrilli Grande 1997, Dél-Olaszország, Lecce
Primitivo, Aleatico és Negroamaro házasítás, 72 hónapos hordós és egy éves palackérleléssel.
Sűrű szövésű, érett vörösbor, illata rendkívül összetett. Szárított paradicsom, csipkebogyólekvár, főzött szilvalekvár, feketeribiszke, gyógyfüves illatok keverednek benne.
Hatalmas test, ízében mély ásványosság, vassal, csipkebogyóval, lekváros jegyekkel,vállas ám rendkívül elegáns tanninokkal, gyönyörű harmóniával. Lecsengése hosszú percekig tart.
Szépen elkészített bor, baromi jó formában. 8p.

Hétszőlő Zempléni Kövérszőlő 2002
Kellemes lágy desszertbor, marcipános, érett kajszis, citrusos illatok kis kesudiós háttérrel. Ízben lágy, kissé vékonyka savak, kellemes kajszibarackos-citrusos jegyekkel, édessége nem tolakodó, lecsengése hosszú és kissé fanyar. 5p.

Füleky Pallas Furmint 2004
Illata elég ütős, szépen jönnek a vilmoskörtés, mézes, birses, jácintos illatok. Ízében remek cukor-sav harmónia, süteményes, érett gyümölcsös, vaníliás tölgyfahordós ízjegyekkel.
Igazán remek bor! 7p.

Füleky Muscat Lunel 2003
Számomra meglepően szép desszertbor. Illata még mindig tele muskotályos parfümösséggel, mellette szolid mézes-marcipános jegyekkel, citrusokkal. Szájban szép harmónia, eltalált cukor-sav egyensúly, végtelen gyümölcsös-mézes lecsengéssel. Maga a nektár:) 8p.

Aztán voltak még Monarchia borok is, de ezeket elfogultságból nem jegyzem:)