üdv!
tegnap bekötöttem végre a vízcsöveket is és be is üzemeltem a gépet.
minden elsőre klappolt! az összes cső , tartókonzol , bilincs , minden oda , ahová kigondoltam , elterveztem(csak az üa.szivattyút kötöttem elsőre fordított irányban , mert semmilyen jelzés nincs rajt).
tökéletesen működik , de úgy néz ki , hogy a gyanúm (http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=62466347&t=9076685) beigazolódni látszik.
ha nem megy a kályha és alapjáraton ketyeg a motor , akkor bizony még üzemmeleg állapotban is csak langyosat fúj. igaz még csak néhány kilométert mentem vele és a szerelő barátom szerint még néha légteleníteni kell egy kicsit. majd meglátjuk...
szerintem az sem egy hálás dolog , hogy a kályha egy pár centivel magasabban van mint a kiegyenlítő tartály. bár a hivatalos beszerelő műhely szerint ez nem lehet gond.
ha egyszer le van légtelenítve , akkor jónak kell lennie.
majd ha 'lelégtelenedett' , akkor jelentek:)
ja , mégvalami: reméltem , hogy a távirányító és a kályha oda-vissza kommunikál egymással , de sajna nem. a megszokott helyeken nem lesz gond (otthon , munkahely) , mert csak egyszer kell kitapasztalni , hogy honnan működik és honnan nem. de idegen helyeken csak saccolni tudom majd , hogy valóban elindult-e a kályha.