Nem sok angolszalonnal receptem van - de erre a sonkas recept illik inkabb, hiszen tobb benne e szin hus mint a sokaban!
Van egy kedvenc teszta receptem, "Tagliatelle with Pea and Ham Sauce"
Itt a recept:
Kifozol 35-40 dkg hosszu metelt tesztat.
1 1/2 csesze fagyasztott zoldborsot kiengedsz forro viz alatt (csapviz, de lehet forro vizbe dobni 2-3 percre, nem tobbre)
1 1/4 csesze tejszin
1/2 csesze reszelt sajt (Fontina, de Trappista, Eidami is jo - ha nem nyulik melegen)
10 dkg Prosciutto sonka - angolszalonna vekony csikokra vagva (gyufaszal szeruen)
Felmelegited a tejszint, bele a borsot, sajtot, sonkat, raontod a frissen kifozott forro (es nem oblitett) tesztara - azonnal talalod, friss torottborsot(ha lehet feheret) szorsz ra az asztalnal.
Ha nagyon finomat akarsz, akkor friss tesztaval keszited, nem szarazzal.