locsemege Creative Commons License 2007.01.03 0 0 10
Miért nem kínálja fel a lehetséges felbontások között a maximálisan kihozhatót? Minden 1280x1024-nél nagyobb felbontás esetén így viselkedik.

Semmi értelme nem lenne, egyetlen felbontás elfogadható LCD esetében, a monitor természetes felbontása.

Ez most az LCD vagy a videókártya hibája?

Egyiké sem. A Te figyelmetlenséged következménye, miszerint nem nézted meg, az illető felbontást milyen sor- és képfrekvenciával tudja a video interface, s a monitor. A leírásod alapján azzal a sor- és/vagy képfrekvenciával nem tudott képet adni a monitorod, amivel meghajtotta a VGA interface.

Egyébként honnan kellene tudnia a VGA kártyának, hogy milyen szinkron frekvenciatartományt tud a monitor? Bár ha jól tudom, a device ID-t vissza tudják olvasni, ezek alapján a beállító program tudhatja, hogy milyen módokat tud a monitor, s milyeneket nem, de ezzel sem lennél előrébb, mert akkor az a mód, amiben szétesett a kép, egyszerűen nem szerepelne a listában a kiválaszthatók között.

Konklúzió: vélhetően új VGA kártyát kell venned. Persze előbb nézd meg a specifikációt, tudja-e azt az üzemmódot, amire szükséged van. Gondolom egy korszerű nVidia vagy ATI tudja.
Előzmény: Törölt nick (8)