Szkapi Creative Commons License 2007.01.02 0 0 515

Szia dredly!

 

Köszönöm szépen a gyors választ! Odáig eljutottam magam is, hogy átvettem 2-3 percnyi filmet a laptopra, meg is jelent néhány kockára bontva a képernyő felső részében (ezek szerint ez a timeline), csak nem tudtam mit kezdeni vele. Széthúztam, és akkor több kockából állt, de azt nem tudtam (tudom), hogy hogyan tudom ott elvágni a filmet, ahol akarom, vagy kivenni, esetleg beleszúrni egy részt...

Pl. hogy mondjuk megy egy beszélgetés vagy valamilyen szöveg a film alatt és szeretném, hogy pont akkor váltson át egy másik képre mikor éppen vége a mondatnak...

Ti pl. teljesen szétkockázzátok a filmet vagyis annyira széthúzzátok a timelineon hogy teljesen kockánként legyen, hogy lássátok hol van vége egy jelentnek, vagy mozdulatsornak és ott vágjátok el?

 

Végülis igazad van, hogy nem fogom megúszni a minimális vágást, mert most úgy van az anyag a kazettán, hogy egymás után vettem fel amit szerettem volna, így kvázi átmenet nélkül van rajta babaúszás, karácsony, egyéb családi program ugyanazon a szalagon.

Eredetileg úgy gondoltam, hogy csak így "egy az egyben" átmásolnám DVD-re, de ha nem túl bonyolult legalább a fenti témák szerint szétdarabolni, akkor ebbe beleugranék. Ilyenkor lehet a DVD-re több rövidebb filmet is felvenni, tehát ugyanúgy mint egy zenei CD-n ahol a számok egymás után vannak, aztán lehet választás alapján is hallgatni, vagy csak úgy sorrendben?

Ha egyszer vágás nélkül vagy minimális vágással DVD-n van a film, utána DVD-ről is ugyanúgy be lehet "capture"-ölni, és szerkeszteni? Tehát lehet a DVD lemezt egy ideiglenes tárolási helyként használni? Romlik ilyenkor a felvétel minősége, mármint az oda-vissza konvertálások miatt?

 

Azt honnan tudom megnézni, hogy milyen video-szabványban vettem fel a filmet? Tudom, ez már annyira lúzer kérdés, hogy én is mosolygok rajta... :-)

 

OFF Van másik topik is ahol szintén ilyen szinten kérdezgettem be először, aztán végül sikerült elég alaposan és eredményesen beleásnom magam a témába (autóhifi). ON

 

Elvileg van a laptopon vagy 20GB szabad hely, ez így valószínűleg nem lesz gond.

A Nero-nak ha jól emlékszem van DVD írási menüje is, ez nem használható?

Előzmény: dredly (514)