dredly Creative Commons License 2007.01.02 0 0 514
Hello Szkapi!

A legfontosabb: a VEGAS nem tud DVD-t írni!!! Ehhez egy DVD-szerkesztő progi kell, pl. a DVD-Architect (ami mellékesen remekül kommunikál a VEGAS-szal).
A 2. legfontosabb: nem hagyhatod ki a szerkesztés minimális megtanulását, mert anélkül nem tudod a sok kis filmrészt egységes egésszé tenni, és a kész filmet kimenteni.
A 3. legfontosabb: a DV-AVI (ebben ment a VEGAS a bejátszáskor) nagyon sok helyet foglal: 1 órányi film kb. 10GB!!! Mielőtt nekikezdesz, nézd meg, legyen elég hely a winyón!

Ezek után:
1. a PC kikapcsolt állapotában dugd össze a DV-kamerát a géppel. Kapcsold be a kamerát, majd a gépet. (A DV-t az XP - elvileg - magától felismeri.)
2. Indítsd el a VEGAS-t, majd a 'Project video properties' ablakban mindent állíts arra a video szabványra, amelyikben a DV-re felvetted az anyagot (Európában ez normál esetben a PAL szabvány.)
3. 'File' menü 'Capture Video' parancs -> klikk.
4. Általában a default beállításokkal el lehet indítani a bejátszást, de a VEGAS Help-je elég jól használható, ha valami nem műxik.
5. A bejátszás végeztével fel kell pakolni a timeline-ra a kívánt sorrendben a klipeket (összevágni a filmet), majd ha ez kész, akkor a 'File' menü 'Render as' parancsával a winyóra "DVD-compliant MPEG2"-ben a kész filmet lementeni. (Ez a fázis elég sokáig fog tartani.) MPEG2-ben 1 órányi film kb. 2,3GB lesz.

Ezután jön a DVD-Architect, amivel megírod a DVD-t. (Ha nem cél az asztali lejátszón is nézhető DVD, akkor adat-fájlként pl. NERO-val is kiírhatod, de így csak PC-n fogod tudni megnézni.)

Sportsikereket

Dredly
Előzmény: Szkapi (513)