quilla Creative Commons License 2007.01.02 0 0 1837

Tenyleg csend van, es alig van forgalom is,  a suli csak holnap kezdodik :) De ovi mar van! Es kinn verofenyes napsutes, 15 fok minyima ugyhogy estere megint hideg leszen.

Na de Portocard... hatugye en keveset jarok a varosban mint turista, es en csak a belvarosban szoktam csaszkalni ami eleg aproka (Porto maga nem egy nagy metropolisz hanem egy provincialis 'varoska', szoval a piac, vasutallomas, foutca, katedralis, Ribeira es a pincek sokszoge szerintem bejarhato gyalog is...ebbol a pincek esnek kicsit messzebre, de en setaltam mar odaig meg vissza, nem nagy gaz. Ami megeroltetobb kicsit hogy Porto elegge hegyvidekes, vagyis nagyon sok a felfele kapaszkodo (vagy tetszes szerint lefele leejto) utca, szoval kondizasra is alkalmas :)

Amennyiben ki akartok menni a tengerhez is (arra a helyre ahol a kerdeses kepet mutattad, a Foz-ba) akkor oda mar kell a busz, ha jol emlekszem az egyes megy ki oda, de ha a 'fost' mint olyat emlegetitek megmondjak a nepek az utcan is :) Azt hiszem, hogy a palyaudvarral szemben van a vegalomasa a busznak, szoval onnan indul es olyan negyed ora lehet tan mig kiertek oda, ahol erdemes leszallni es gyalogosan tovabb koszalni.

A tomegkozlekedes nem tul olcso, de konkret arat is tudok eloasni ha szukseges, en benn Portoban csak gyalog jarok, itt kijebb meg busszal, es ket megallom ami nincs egy kilometerre egymastol 85 centbe kerul, hat nem olcsosag :( De ez nem ugyanaz a tarifa mint benn.

Ha a Serralvesbe akarnatok kimenni na oda is tomegkozlekedni kellene, arrol fogalmam nincs, hogy milyen busszal pl. de az sem bejarhato gyalog... kerdeses, hogy a muzeumok ahova mennetek hol vannak, es hanyan vannak (a belepo arak miatt)... alapvetoen a belso reszekre nem kell kozlekedes, ami kijebb van az szamit.

Előzmény: certaldo (1836)