Ajtony094 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2979

Szia Gábor!

 

Érdeklődéssel olvastam végig az általad indított Egely-sagat. Még a kerék elkészülte idején találkoztam a "berendezéssel". Akkor még csak a mágneses felfüggesztésű modell volt kész, az akusztikus jelző még "deszka" modellként működött. Érdekes jelenséget produkált vele Egely, és az őt vendégül látó Dr. Domján László. A havi rendszeres "agykontrollos találkozón" volt vendég Egely, és a végén közös akarattal forgatta a mintegy nyolcszáz fő a kereket, hol jobbra, hol balra. A kerék közelében nem volt senki (kb.10-12 m). A "kísérlet", vagy bemutató jól sikerült. Természetesen a feltaláló is profitált belőle, hiszen az első figyelemfelkeltés ez volt. Sokan iratkoztak fel a gyártás első darabjaira, előre befizetve a vételár egy részét. Én csak később vettem, egy akciós vásár idején (Elixír). Az akkori ár egy közepes társasjáték árának felelt meg, játéknak is tartottam, hiszen maga Egely is azon a véleményen volt: ez valamit mér, de még nem tudom én sem, mit?

Talán ezért lett a neve "vitalitásmérő", mert a fogalom se tiszta, nem definiálta senki a paramétereit. A vásárlás után, mint minden újdonság, állandóan kézben volt. Különböző kísérleteket végeztünk vele. Nekem igaz lassabban, de a "sajt-búra" alatt is működött (egy plexiből készült félgömb). Megfigyelhető volt még az is, hogy az ember gondolatai erősen befolyásolták a forgás sebességét, és rövid gyakorlással lehetségessé vált az irányváltás. Megfigyeltük még azt is, hogy az éppen "forgató" segítségére tudunk lenni távolabbról (3-4 m).

Természetesen ez nem zárja ki az elméleted (részbeni) igazát, sőt akár a te felismerésed teheti igazán hasznossá, és bizonyos dolgokat igazolóvá.

Ha igaz amit állítasz, az ember saját gondolatai tudatosan befolyásolhatják testünk minden porcikájának működését, és akár hőmérsékletét is!

Folytatva a gondolatmenetedet:

Ha a saját gondolataink ennyire tudják befolyásolni a szervezetünkben zajló "kémiai" folyamatokat, akkor:

Igaz lehet a távolról történő (Gyurcsoki) gyógyítás, hiszen a "mester" csak saját elménk képességeire épít akkor, amikor felszólít a beteg testrészben "várható" melegedésre. Ezzel a saját öngyógyító-képesség felélesztését teszi meg.

Ugyanígy működhet (sztem működik is) az "agykontroll", hiszen a saját akaratunkat tanítjuk uralkodni a testünkön.(mellesleg hiteles ember nem is állított ennél többet)

Ennek alapján, ha végiggondolják a topic olvasói, tulajdonképpen egy energia-irányítási képességet mér Egely kereke, amit nevezhetünk akárminek. Akár az is lehet a neve: vitalitás.

A helyedben figyelnék arra, hogy ugyanezen az elven működhet ennek a fordított hatása is. Dobd sutba a negatív gondolataidat, és gondolkozz el azon, lehet-e életcél valakinek a megalázása, tönkretétele, hiteltelenítése.

Tisztelve a "szkeptikusok" véleményét, kissé hiteltelenné válik az örökös cáfolási kényszer, ezzel a valóban "sarlatánok" malmára hajtva a vizet.

Sommázva a véleményemet: Eddig csak te állítottál valamit erről a kerékről, azt elfogadva el kell ismerni más, úgynevezett "csodák" létezését.

 

Remélem új gondolatokat ébresztek a topic olvasóiban.

Előzmény: Iván Gábor (2978)