V_Carvalho Creative Commons License 2006.12.31 0 0 343
És erről mit tudtok?

" A vonattal párhuzamos, száz kilométernél hosszabb Volán járatokat tehát ugyanúgy felszámolják majd, mint a vasúti szárnyvonalakat. " (forrás: http://index.hu/gazdasag/magyar/kokakozlref/ )

Ez nálam azt jelenti, hogy megszűnik minden Keszthely-Bp. járat, mert vannak itt ilyen sínen vánszorgó izék is, amiket néhányan vonatnak is neveznek. (Menetidejük egyébként 3:40-től a 4:20-ig terjed, átlag 4 óra, vagyis 50km/h :D. De az InterCitynek titulált pénzbehajtó intézmény is 3:20-3:30-at megy, vagyis 57-tel repeszt... :D)

Sőt extrém esetben az is kiolvasható az idézett mondatból, hogy a Zeg-Bp. járatok is megszűnnek, hiszen a 230 km-ből 180-on a kanizsai vasútvonal mellett haladnak a buszok: eseteg Keszthelyen/Szengyörgyön átrakják az emberkéket vonatra, hiszen onnantól párhuzamos... na jó, ilyen azért biztos nem lesz.
Ami viszont lesz, pontosabban nem lesz: Zala Volán... a regionális összevonások miatt várhatóan összeolvad a Kisalföld, Vasi, és Zala Volán egy gigantikus regionális akármivé. Méghozzá 2007-ben...