"Hát szóval ezt a listát szembe rakni egy Balázs Fecó, Pap Gyula, Cserháti (RIP) avval a felkiáltással hogy Ök már letünt vitézek de ime itt van az ifjuság tessék öket megnézni kicsit erős volt."
Különösen azért mert a Feco féle generáció a 70-es évek elejétől a 80-as évek közepéig teljes erőbedobással nyomultak (évi 400 koncert) Jó zenét csináltak, profin adták elő. A mostani srácok is jók, persze közel sem ennyire. Az ő mostani teljesitményüket kell összehasonlitani az öregek akkori teljesitményével. Hol lesznek a mai srácok 10-15 év mulva? Kivánom zenéljenek ameddig csak tudnak, de....
Abban Zsoltnak igaza van hogy az első lemezek voltak mindig a legjobbak (némely zenekarnak nem is kellett volna második lemezt csinálni:-) Ez nem tudom miért van. Ta lán az is közrejátszik hogy megjelentek az első polifonikus szintik és a zeneszerzők előtt megnyílt egy uj ajtó ami sajnos nem jo irányba vitte a soundot. Amig csak Hammond volt megFender zongi, MiniMoog (esetleg pianino vagy zongora a kulturházakban) addig olyan volt a hangzás amit szeretünk. Aztán ezek a hangszerek kezdtek kiszorulni (sajnos!!!) a zenékből. Tényleg szinte minden régi nagy zenekarnál megfigyelhető ez.
Zsolt! 2005 nyáron beszélgettem Fecoval egy koncert előtt, azt hiszem akkor mondta hogy fel lett ujitva a tr200. Az idei aug-i koncerten az tr200 volt ez biztos, ott voltam:-) A tegnap esti videon is jol látható volt (a lezli is). A 97-es koncert DVD-n tényleg A100 volt, meg amugy többször is láttam azon nyomulni kisstadionban, Tabánban... Gondolom biztos a Papp Gyuláé volt.
Érdekelne az a rádiofelvétel:-) ha lehet róla szó.