BlackByrd Creative Commons License 2006.12.29 0 0 223
5.-re a válasz:
Akivel szemben kényszerítő eszközt alkalmaz a rendőr és az megsérül, köteles elsősegélyben részesíteni, ha kell mentőt hívni, orvoshoz vitetni. Ha nem komoly a sérülése akkor is kötelező előállítani, ugyanis be kell azonosítani és jelentést kell írni róla, és egyébként is ha jogszerű volt vele szemben az intézkedés nagy valószínűséggel vbalamilyen jogsértést követett el, amiért akár őrizetbe is lehet venni és eljárást kezdeményezni ellene. Ha sérülttel nem így járnak el az akár segítségnyújtás elmulasztása is lehet, ami bűncselekmény.
Én csak valószínűsítem, hogy egyrész akkora számú volt a kényszerítő eszköz alkalamzás, hogy erre nem volt külön elég erő (létre lehet hozni elsősegélynyújtó szolgálati csoportokat a csapaterőn belül) és menni kellett tovább... valamint feltehető, hogy volt ezek között jogtalan intézkedés, aminél meg eleve nem akarták bevinni stb. mert akkor adni kell hozzá nekik is a nevüket.

6.-ra a válasz
A tömegoszlatásnál a tömeget felszólítják, hogy hagyja el a területet és azt is megjelölik, hogy merre... Nos aki a túloladlon van, és pjzsot, sisakot hord, gázálarc van rajta, fegyver az odalán, ő a rendőr. Nem nehéz megismerni. Rendőr egyenruhát csak rendőr húzhat fel, ha más teszi az szabálysértés, tehát jogtalan, büntetés jár érte.
Egyébként mindenki jön itt az azonosító jelvénnyel... Miért az nem lehet hamisítani ? A rendőri intézkedésnek mindenki köteles alávetni magát, ezt törvények írják elő !
És ez akkor is kötelező, ha vannak, voltak jogtalanul intézkedő rendőrök. Ettől még másnap nem mondhatja senki azt, hogy tegnap megvertek jogtalanul, ma nem engedelmeskedem.
Előzmény: Álné Vendel (213)