HarciSün Creative Commons License 2006.12.29 0 0 239

Van új kuplung tapasztalatom... Egyébként is terveztem hogy írok ide egy kis megemlékezést a Tillig új agyréméről, szóval következzen:

 

Tillig és MH - az új kuplung c. mű :)

 

23.-án gondoltam meglepem magam egy új tehervagonnal - a képen is látható szépséggel. Rég kinéztem az MH lapján úgyhogy elsétáltam a Lehel úti boltba ahol volt is belőle raktáron (összesen 4 db, de nekem csak egy kellett) Tömegnyomor volt a karácsonyra való tekintettel de nem gondoltam semmi rosszra - a képen a szokásos BTTB kuplung szerepelt, megaztán ugye manapság úgyis cserélhető tehát mi baj lehet? Hazahoztam, kibontottam és fejcsóválásba keztem hogy "hát-hát, ezek a Fritzek megint kitaláltak valamit" ugyanis egy -eddig számomra ismeretlen- kuplung volt a kocsin. Sebaj! Van itthon elég "régebbi" típus, lecseréljük! Ill. cseréltem volna de akárhogy néztem se a megszokott elhúzható rugó se más ismerősnek tűnő dolog... Látszott ugyan haloványan hogy kihúzható az eredeti kuplung a helyéről de teljesen máshogyan volt rögzítve mint az eddigiek. Azért lefotóztam új szerzeményemet és eldöntöttem hogy visszasétálok vele a bóótba nehogy tudatlanságommal kárt okozzak. Így is lett...

Előrebocsájtom a bolt dolgozói nagyon segítőkészek voltak - nem rajtuk múlt a tor-túra. Szóval mondom hogy mi a nyűgöm, jött is egy srác hogy akkor kicseréli nekem. Kiszedte az új típusú előre kihúzható "pattintós" kuplungot és egyből látszott hogy a ferdén csapott foglalatú kuplung nem passzol bele. Ok, hosszas tanácskozás az ottaniakkal mire előástak egy csomag kuplungot aminek pattintós volt a vége. Ezzel meg is oldódott volna a dolog de kiderült hogy mivel a 10 db-os csomag egy cikkszámon szerepel (így kapták a Tilligtől) nem tudják darabra adni, azaz a vagon mellé kellett volna fizetnem még 2600 Ft-ot a 10, egyébként számomra haszontalan kuplungért... (azaz ez az egy vagon 8000 lett volna így) Ekkor már több mint egy órát voltam a boltban és kicsit elegem lett az egészből, így - egyébként nagyon korrekten - visszakaptam a pénzemet és vagon nélkül távoztam... Az MH-sok is nagyon sajtálták és értették a dolgot, Ők is most szembesültek ezzel először és végülis a gyár szivatta meg Őket.

 

Jódolgában már nem tudja mivel szivassa a népet a Tillig?! Ok hogy kitalál egy új típust, lehet hogy jó is, az is ok hogy azt adja innentől alapból - de a foglalatot miért változtatja meg - az új típust meg mééé 10 db-os csomagolásban adja??? Égbekiáltó költői kérdés volt természetesen...

 

Szóval csak óvatosan mert lehet ezután ez lesz a tendencia. (és előbb-utóbb be kell szerezni egy csomag új foglalatú régi kuplungot)

Előzmény: dijoTTa (230)