Emdzsí Creative Commons License 2006.12.29 0 0 32

Szia

 

Riot most is látható Andrew üzletében. Nekem az tetszett meg benne hogy nagyon jók a méretei, biztonságosan éreztem magam benne, nagyon jók a szerelvényei. Amellett hogy valamivel 5 méter alatti hajó, nagyon gyors. Minden hajót először olyan erőkifejtéssel próbáltam ki amit egy hosszú tengeri túrán is használnék, majd minden beleadva is mértem a sebességet GPS-el. Nekem a túrasebesség volt a fontos, és ez a Riotnál nem maradt el az 5 és efeletti hosszúsággal rendelkező hajókétól. Persze a végsebesség alacsonyabb volt, mint a Tempesté,de ezt max akkor használjuk ha cápa elől menekülünk.-))

A Tempest először szokatlan volt, nagyon körül voltam párnázva a beülő,  szűknek tűnt a hely benne, de hamar belesimultam:-)) Kicsit nekem instabilabbnak tűnt mint a RIOT, de ez nagyon szubjektív dolog, próbálgattam döntögetni és nem borult fel:-)). A Tempestnek jó egyenesfutása van alapban is, ha leeresztem  a szkeget akkor elveszti a jó irányíthatóságát, nehezebben fordul, viszont mintha sínen húznák. Nekem az a tapasztalatom, hogy a kormánylapát azért kell, főleg nagy oldalszélben, és ez is a Riot mellett szól.

Nekem Ysakom van, és a három hajó egy súlycsoport, mindegyiket másért lehet szeretni. Az Ysak az ára miatt is nyerő, ici picit lassabb mint a másik kettő, de tengeri körülmények között használva  érdekes módon gyorsabb mint amit a Velencei-tavon mértem, szereti a sós vizet(nagyobb felhajtóerő) és felhúzott orra miatt nem akasztják meg a hullámok.A három hajót tengeren is kéne tesztelni csak akkor tudnék véleményt mondani. Az Ysak tudom hogy nem hagyott ott, viharban is megállja a helyét, már bízom benne.Ha anyagilag megengedhetnék még egy hajót akkor vennék egy Riot-ot is, könnyű irányíthatósága, gyorsasága, minősége, jó felszereltsége miatt.

Egyik hajóval se jársz rosszul, bármelyiket is választanád, gyanítom hogy lesz tavasszal is ilyen kajakteszt, és személyesen is kipróbálhatod a hajókat, de ha nem, Andrewnál mielőtt megvennéd kipróbálhatod a hajókat.

Előzmény: kaipuke (31)