BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 69
Október 23-a egy kivételes nap volt, rendőri szempontból. Több száz (de akár ezres nagyságrendben is) a több mint 50 külföldi delegáicó útvonalát, szállodáit és programjait biztosították a rendőrök. Ezen kívül a BRFK-nak még volt vagy 30 más rendezvénye.
A Kossut tér kiürítésére hajnal 2-kor került sor, attól kezdve, szinte folyamatosan lekötött bizonyos egységeket a Kossuth tériek, majd a hozzájuk csatlakozó nem kis számú tömeg kísérgetése a városban.
Én szinte végig követtem rádión az eseményeket. Meg kell, hogy mondjam, egy öreg veterán alezredes irányította a műveletet, a lehetőségekhez mérten profi módon. Érezni lehetett, hogy ő képes lenne mindent megoldani, de hhez nincs megfelelő erő. Ez a színtiszta igazság. Mindaddig amíg el nem mentek a delegációk, csupán arra volt képes a rendőrség aznap, hogy kísérje a rendzavarókat. A művelet irányító megpróbált minden taktikát bevetni, de ennyi embere, eszköze volt. Estefelé lett annyi ember, amivel meg lehetett oldani a helyzetet.
Hidd el, nekünk rendőröknek volt a legrosszabb, hogy a 2 ezer fős tömeg egy nagyobb tömeggel egyesült. Azok a békés fideszes tüntetők sem voltak ám mindannyian békések ! Minimum verbálisan támadtak, ezzel is erősítve a rendbontókat. Én magam ott voltam a saját szemmel láttam. Még jó, hogy a barátaimat nem kellett oszlatni, mert többen ott voltakkorábban, csak időben elmentek.
Előzmény: baIekka (67)