BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 60
A TV székház ostromáról és védelméről készített "Ignác féle" jelentés sok adatot tartalmaz, szerintem az egyik leghitelesebb dokumnetum, hogy mikor, hol, milyen alakulatok voltak.
Nekem a saját személyes véleményem az, hogy sem szándékos "beáldozás" sem politikai játszma nem történt, szimpla töketlenkedés zajlott.
Nem sokkal előtte fejezték le az ORFK-t, elküldték a bűnügyi és a közbiztonsági igazgatót, (az események után viszon Gyurcsáyn tudtommal szakértőnek kérte fel Hatalát...).
Szerintem a TV székház ostroma mögött többféle ok áll, de nem tudom elképzelni sem, hogy ez egy, a kormány által megrendezett és levezényelt akció lett volna. Olyan körülményekkel kellett volna előre számolni, mint pl., hogy a TV-ben nem veszik át a petyciót, hogy erre a tömeg hallgatva egyes emberekre átmegy a székházhoz stb. Na rendőrként én ebben nem hiszek, ennyi ismeretlen és bizonytalan tényező egy jól megtervezett, megszervezett akciónál szóba sem jöhet.
Szervezettség itt egyedül a támadók részéről volt tapasztalható, az is csak az események közben.
A baranyai rendőrök odaküldése azért történt, mert eredetileg azt is elégnek tartották. Később amikor nem volt elég az az egység, nem volt megfelelő sem az irányítás sem a vezetés ahhoz, hogy sikerrel vegyék fel a küzdelmet. Ezen kívül az eszközök is alkalmatlanok voltak, illetve nem voltak a helyszínre víve.
Előzmény: breien (51)