BlackByrd Creative Commons License 2006.12.28 0 0 24
-Igen, a párizsi rendőr vs. tűzoltó balhé, az nagyon kemény volt (lélektanilag).
- Lehet, hogy tudat alatt azért nyitottam este, hogy bemelegítsek... :)))
- Nem csak a vízágyú magára hagyása volt szerinteme elbaltázva. Azon a napon egész délelőtt országosan készenlétben tartották a megyei csapatszolgálati századokat. Ez több ezer ember, a REBISZ egységeivel együtt meg már több, mint sok...Ezeket a megyei egységeket délután, estefelé hazaengedték és már csak éjszaka riadóztatták újra... mire felértek stb.. késő volt. A székháznál először nem gondoltak semmire, ezért egy kisebb harcértékű egységet küldtek oda. (becsületükre legyen mondva ember feletti erővel küzdöttek a teljesen reménytelen helyzetben) Aztán több egységet, más más vezetése alá tartozókat küldtek oda, nem volt egységes vezetés, irányítás. Elmondom, talán nem titok, hogy érzésem szerint ezek a más-més alakulathoz tartozó egységek vezetői nem is szívlelik egymást.... hogy ne legyek szószátyár...
Továbbá, az a véleményem, hogy egyszerűen nem volt olyan vezető, akinek meg lett volna a képessége, tapasztalata, hogy átlássa a helyzetet. Szerintem azon a napon bürokraták irányítottak, olyanok aki jó jogászok, közgazdászok vagy tudom is mik... de "háborús" tapasztalatuk, azonnali döntési helyzetekre kifejlődött képességük nem volt.
(szerintem ha nem sokkal korábban nem fejelzik le az ORFK-t, és mondjuk a sokat szidott Hatala tábornok, közbiztonsági igazgató akkor a helyén van, talán (!) nem ez a végkifejlet.
Ennek nagyon egyszerű a bizonyítása. Másnap egy kézbe került a vezetés, és kicsit jobban mentek a dolgok a Közt. téren és a Blahánál.
A TV székháznál minden kijött ami rossz. Évtizedek óta nem volt politikai naggyűlésen attak. A régi "nagy harcos" vezetők már régen leszereltek, talán meg is haltak..., el volt hanyagolva évekig a felszerelés beszerzése, nem megfelelő a kiképzés, kevés a rendőr, az is fiatal... és sorolhatnám ....
Előzmény: Indián (23)