BlackByrd Creative Commons License 2006.12.27 0 0 21
Azért nehéz a helyzet ilyenkor, mert akármennyire is "köz-szolga" vagy, nem vagy idegen zsoldos. Tudod, hogy valahol igazuk is van az elégedetlenkedőknek, csak nem jó módszereket választanak. Legalábbis nem mindig törvényeset. A legtöbbször olyan szituációk alalkultak ki, hogy a tüntetők valami tövénybe ütközőt is cselekedte, pl. nem bejelentett rendezvényt tartottak, ekkor már jogszerű a feloszlatás és adott esetben a kényszerítő eszköz használata is.
Attól, hogy rendőrök vagyunk nem vagyunk fafejek. Azok akik az utcára vonultak egyik és másik oldalról is át lettek vágva. Szegény naív átlagemberek vagyunk...
Ott áll veled szemben egy ember... mondod neki menjen haza, ő erre csak üvölt és nem megy. Valahol nem téged, XY rendőrt gyűlöl, csak az általad megtestesített, védett hatalmat. És rendőrként védened kell a hatalmat. Még ha később akár ki is derül, hogy a hatalom rossz volt (pl. egy diktatúra stb...) az akkor is csak évek, évtizedek múlva derül ki, vagy modják rá, hogy jogtalan hatalom volt. Ez a mostani még nem is ilyen, itt szerintem erkölcsi alapon érheti kritika a hatalmat, jogilag legitim.
Előzmény: mibi (19)