quilla Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1800

A vonat Portobol a Sáo Bento allomasrol megy (ez a belbelbelvaros... de megall a kulsobb Campanhá allomason is).

Ahogy kihamozom a menetrendbol, az ut nagyjabol egy ora Bragaig (45 perc es egy ora 15 perc kozott valtozik, attol fuggoen hanyszor all meg), es surubben mint orankent megy a vonat... van, hogy 15 perc, van, hogy 30 es 45-ot is latok. Es ha nem rossz az oldal, akkor szamomra is meglepoen 1.95 euro egy teljesaru jegy oda. Es a vonat megnevezese Urbanos, vagyis nem gyorsvonat, de egy oras setavonatozas az nem olyan veszelyes, es kenyelmesek a vonatok, es mindegyikben van belul fenyujsag, irja milyen vonaton ulsz, milyen allomasokon fog megallni. Aztan mi a kovetkezo allomas (ezt be is mondja allomasok elott) hany ora van es hany fok van odakinn :) Azert biztos ez a resze az infonak, mert mi ezen a vonalon lakunk es az emberem ilyen vonattal jar be melozni minden nap :)

Van olyan vonat asszem napi ketszer, ami olyan mint az interciyi, alfa pendular nevre hallgat,m na ilyennel is mehettek, de ugyanugy 50 perc koruli menetideje van, viszont ott mar az ar tizensok eurora rug... ja, es ez nem a belvarosi allomasrol, hanem a Campanhárol indul.

Jegyvetel: na ilyet en nem szoktam csinalni, de a vonaton asszem lehet bar buntivel. Szoval jobb megvenni elore... vannak automatak erre az allomasokon, de agyon van komplikalva, viszont van penztar is a Sáo Benton... ha meg nem tettek mashova, akkor a fobejaraton bemenve balra tartas azonnal es ott. Nem egy nagy palyaudvar, eltevedni nem fogtok! :)

Előzmény: certaldo (1798)