Cs&D Creative Commons License 2006.12.22 0 0 25

Sziasztok!

Bár nem Matávról van szó, azért ide is megírom a problémámat, hátha tudtok nekem segíteni, tanácsot, ötleteket adni, hogy mit tegyek.

Interneten keresztül rendeltünk adsl szolgáltatás a Tvnet-től. Megérkezett a szerződés pár nap múlva, és ezalatt a pár nap alatt dőlt el pont, hogy elköltözünk. A szerződést nem írtuk alá, nem küldtük vissza, felhívtuk a Tvnet-et, hogy akkor ugye, így nem élő a szerződés. Válaszuk az volt, természetesen nem él, nyugodtak lehetünk. Eltelt egy hónap, kaptunk egy csekket, majd 2 hét múlva egy sms értesítést, hogy hátralékunk van, fizessük be. Felvettem velük a kapcsolatot, és odáig jutottunk, hogy DE van szerződésünk, egy éves hűségnyilatkozattal, amit nem áll módukban felmondani. Igen ám, de rendeltünk modemet is, meg sem kaptuk azóta sem, sőt nyilván egyetlen pillanatot nem használtam az általuk adott felhasználónevet sem. Az egészet bonyolítja, hogy a sógornőm nevén van a telefonvonal, ezért az egyszerűség kedvéért a nevére lett rendelve az adsl szolgáltatás is. A másik helyre, ahova költözünk, csak úgy vihetnénk át, ha visszük a telefonvonalat, vagy ha a másik helyen lévő telefonvonal a sógornőm nevén lenne. Szerintetek mi a teendő??? Nagyon olybá tűnik a dolog, hogy nem adnak nekem igazat, pedig a hanganyagot is rögzítik, így elvileg meg kellene találniuk (bánom is én, hogy hogyan) amikor megkérdeztem, hogy ugye nem lesz semmi vonzata, ha nem küldjük vissza a szerződést és az semmisnek tekintendő. Hallottatok már hasonló esetről? Kihez lehetne fordulni? Egyszerűen az ideg kettévet, ha feleslegen kell havonta x ezer forintot kidobnom az ablakon a semmiért egy éven át. És hogy fizettethetnének velem ki valami olyat, amit igénybe sem vettem? Hiszen nem kaptam tőlük modemet! Teljesen fel vagyok háborodva! Jól elrontották a karácsonyomat. Ez így a semmiért 48 ezer forint pénzkidobás, ami nekem több, mint a fél havi fizetésem.