reduit Creative Commons License 2006.12.21 0 0 180

 > A valóság megismerése, a források kutatása sokszor sokkal izgalmasabb folyamat, mint a 'mi lett volna ha...' típusú merengés.<

 

Ez igy van, hiszen a forráskutatás egy felfedezés, nagyobb vállalat, álhatatosság és sok idő kell hozzá, viszont nagy élményeket, rácsodálkozásokat sejtet!

A 'mi lett volna ha" egy játék, amely kisebb ismeretekkel is hozhat kicsi és rövid idejü élményeket/szórakozást!Viszont kedvcsinálónak és az érdeklődés felkeltésére feltétlen alkalmas! És ezen oldalak kíválóan alkalmasak, hogy helyet kapjon mindenki. aki legalább az érdeklődés aprócska szikráját felvillanni érzi!

 

És a >jó < nyelvismeret!Elengedhetetlen, főként ha a történet nem magyar eredetü!

 

Kedvenc tábornok!

Itt eléggé vegyesek az érzéseim!

Egyrészt részleteiben nem ismerem a pályafutásuk, csak megérintett néhány információ "gyorstalpaló" olvasásmóddal, tán ugy rémlik valami miatt olvastam két könyvet Napcsival kapcsolatban (ha jól emlékszem az egyik orosz szerzőtől, másik francia vagy francia hangzású nevü szerzőtől), de nem azért mert addig nem érdekelt a téma csak igy hozta a történetem!

Valahogy a szememben nem az a leg...., aki a legjobb vagy bátrabb, esetleg legalkalmazkodóbb vagy a legnagyobb hőstettet hajtja végre!Bár ezek mind szimpatikusak és hatással is vannak rám, esetleg a szükséges minimumot adják!

Talán inkább az/azok akik fejlődése legegyenvonalubb, leggyorsabb és volt olyan a tetteik között, amikor a kudarc, vereség miatti "romeltakarítás", hálátlan feladatok között is stabilak, megingathatatlanok, képesek a hátukat felkínálni, hogy segítsék/megmentsék a társaikat/helyzetet!

A N-i háborúk sok nyertes csatája során a francia történelem számtalan hőst tud felmutatni tény, de azért a kudarcok és a végjáték ténye, akkor is megritkította/elolvasztotta a potenciális nemesleküek táborát!

 

 

 Lehet, hogy ki fogtok "fütyülni", de amennyire imereteim engedik válaszom : Ney