csokinjull Creative Commons License 2006.12.20 0 0 26

 

nagyon felhúztam az agyamat a vöröskereszten. már lenyugodtam, tehát konkrétan leírom, hogy mi történt.

 

az általam  felhívott hölgy szerint alig várják a bútorokat, mosógépeket, stb..., mennek a cuccért szerdán 8-10 óra között, mert reggel mikulásvalamire mennek a teherautóval. mentek is a lakásomba egy kisteherautóval 10-kor. pakoltak 1-ig, amikor megint telefonáltam a fiaimnak, akik közölték, hogy az összes szekrénysor ottvan még, az apraját hordták addig...

már ez gyanús volt. aztán újabb telefonáláskor azt mondták, hogy a pakolók közölték, hogy a mikulás-rendezvényre visszahívták őket, majd valamikor elviszik a szekrénysorokat, meg a szőnyegeket, meg ami még van, meg amúgy sem fér a cucc...

erre az infora felindulva felhívtam újra a hölgyet, hogy mijafeneis van? arról volt szó, hogy szerda délután át kell adjam üresen a lakást, mivel a vevő kifizette, ergo nem értem, hogy hová mi nem fér, nameg, hogy mirefel az a "majd"???

mondta: ja, bocs, szabin van. erre én: ez magánügye. van más szeretetszolgálat is nyíregyházán, szólok valamelyiknek, tuti örülni fognak a cuccnak, nem tudtam, hogy a vöröskeresztnek ennyire nem kell az adomány. persze intézkedett szabiról és elvitték a bútorokat szerda estig. (a telóban azért ő sem értette, hogy hová nem fér, amikor eleve konkrét helyre kell vinni a bútort.)

 

ja, azóta sem hívtak fel, hogy "köszönjük". azért azt hiszem, hogy minimum ennyi elvárható lett volna.

remélem, hogy akikhez került a cucc, azok legalább örülnek a kis karácsonyi ajándéknak.

 

egyszóval, legközelebb tuti meggondolom, hogy hová adok párszázezer forintnyi értéket! hogy az nem a vöröskereszt lesz, az biztos!