Kár volt, Zsur! Én megvédelmeztelek volna téged is, meg a topicot is. Csak egy kis lendületet kellett vennem hozzá, és aludnom rá egyet. Tényleg sajnálom, pedig alaposan kiköszörültem a nyelvem!
Annyi minden mondanivalóm lett volna neki! Pl az, hogy milyen jogon engedtem meg magamnak a többes számot. Én ugyan még mindig új vagyok a fórumon (Bizonyára ezért kerülte el eddig a figyelmemet az illetö számtalan konstruktív, mély szakértelmet tükrözö hozzászólása is), de máris számos olyan tényezöt észleltem, ami számomra rokonszenves módon összeköti az egyébként mégoly különbözö résztvevöket:
1. Itt csupa olyan hozzászóló van, aki ilyen -olyan formában növényeket ápol, az ö egészségükért aggódik, ebbeli sikereiröl-kudarcairól számol be, illetve kér és ad tanácsot társainak. -ellentétben a b. hozzászólóval, aki szemlátomást saját szükségleteit, megrögzött szokásait minden egyéb meggondolás fölé helyezi.
2. Ellenvéleményt, eltérö nézeteket tapasztalatom szerint itt mindenki úgy nyilvánít, hogy az a másik személyiségét, emberi méltóságát ne csorbítsa.- Ismét csak ellentétben a b. hozzászólóval. Ezt tetted Te is, ebben a topicban is, más alkalommal is. (emlékszel: valók-e örökzöld faóriások a hobbikertbe?) Ezt ilyen formában csak megköszönni tudom, új aspektusokkal gazdagította a topicot is, meg az én látóteremet is.
3. Az élet bármely területén nagyon veszélyes következményekhez vezet az, ha valaki a saját szüksegleteit, szokásait, kényelmét fölébe helyezi a környezetének. (a környezet alatt itt értem mind az emberi, mind a természeti környezetet.) Számomra egyszerü alapelv, hogy az én szükségleteim kielégítésének a joga ott ér véget, ahol a másiké kezdödik. Minthogy ez nem a filozófia topic, erröl nem szoktunk itt beszélni, de úgy érzem, láthatatlanul ez is összeköti a növénybarátokat.
No, hát körülbelül ennyit erröl. Nem tudná az az admin visszatenni az eltünt hozzászólásokat?
Bár nekem ez nem sokat jelent, látom, hogy neked igen; szép karácsonyt és -fát kívánok neked; megérdemled, eleget ültettél már helyébe!
Tao