socr Creative Commons License 2006.12.19 0 0 12043

Hozzászólásodban bizonyítod, hogy a közigazgatási bürokrata az egyik legutáltabb állatfaj. Ez nyílván nem véletlen.

Az is igaz, hogy a közigazgatás, mint egy megbízható kisgömböc rengeteg olyan feladatot vállalt fel és lát el heroikus munkával, amit tulajdonképp rajtuk kívül, a fene se lát lényegesnek. De ne felejtsd el ez a "modern" bürokrácia teszi lehetővé a korszerű értelemben vett állam létezését és működését. És ha fene fenét eszik és kemény munkával kigyomlálnánk a tényleg szükségtelen tevékenységeket és elzavarnánk a köztisztviselők kétharmadát, miközben azért nem feledkeznénk meg a társadalomban egyre markánsabban jelentkező bürokratikus eszközökkel kielégíthető igényekről, mint pl. az élelmiszerbiztonság, állatvédelem (hogy csak a legújabb területekről beszéljünk), akkor nagy keservvel és néhány területen komoly életminőség romlással meg tudnánk spórolni (nagyot mondok) esetleg 100 mrd-ot. Ez tényleg olyan lényeges? Vagy jobb lenne inkább a hatékonyság növeléssel foglalatoskodni? (A kérdés költői!)

 

Komoly pénzeket, amelyek szükségesek lennének Magyarország lendületes modernizációjának finanszírozásához, a szociális gondoskodás rendszerein lehet és kell megspórolni. De a baszni és szűznek maradni dilemmáját nem csak az egyszeri szűznek nehéz föloldani.

 

A bevezető szavaidra reagálva, ha ebben egyetértünk, gyakorlatilag mindenben egyetértünk. És ha nagyjából ezekben egyetértünk el kezdhetjük méltatni a modern Magyarország eddigi vezetőinek pályáját és munkásságát. Hogy pl. elkúrta-e, és ha igen mit kúrt el Fletó?    

Előzmény: lakol3 (12040)