socr Creative Commons License 2006.12.17 0 0 12010

Gond az, hogy nem tudtok elvonatkoztani. Én viszont túl lépnék ezen a témán.

 

A két ember, aki közül a jelen politikában választani lehetne nagyon sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik:

  1. Küldetéstudatuk van.
  2. Mindent mindenkinél jobban tudnak
  3. Azt hiszik szert tettek a bölcsek kövére, valamilyen módszer elsajátítása által. Még jó ha ez valamilyen tudomány, és nem valamilyen szekta tagság.
  4. Hihetetlenül arrogánsak.
  5. Ha azt hiszik, hogy ők már értik a dolgot, onnan a tények már nemigen zavarják őket. 

Talán egyetlen dolog az, amiben markánsan különböznek, az pedig a stílus.

  1. Az egyik laza, a másik merev
  2. Az egyik formális, a másik informális

Valójában azt szeretném sugallni nektek, hogy nincs valódi választásunk. És tenni kellene róla, hogy legyen. Viszont ameddig itt szánkba adott mondatokkal öljük egymást, addig az Ő malmukra hajtjuk a vizet.

Szajkózzátok mindazt, aminek egyáltalán értelme, csak a választások előtt volt, miközben jól működő rendszereket zilálnak szét ebben az országban (nem az oktatásra és az egészségügyre gondolok). Az alternatíva ugyan ezt tette a saját idejében. Miért nem erről beszélünk?

 

A választások idején már tudtam, hogy Orbán alkalmatlan arra a feladatra, ahova a történelem sodorta. Ez nem fóbia ez tény. A választásokkor még bíztam, hogy talán Gyurcsány tehetségesebb. ma már tudom -és nem az öszödi beszéd kapcsán, hanem a kormányzati tevékenységük szinvonala miatt - hogy nem az.

 

Szerintetek, ha itt szajkózzátok, hogy elkúrta, abcúg és hasonlókat, akkor előrébb kerülünk? Az alkalmatlanságát sokszor bizonyított két nagypárt képes lesz-e előállni megoldással? Lényeges-e az ország szempontjából, hogy Orbánnak vagy Gyurcsánynak hívják a pillanatnyi totum factum-ot.

Előzmény: baIekka (12008)