Iván Gábor Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2954

Több száz hasonló levelet küldtem szét országszerte egykoron. Kutatóhelyekre, iskolákba és a sajtónak.

 

Egely György féle ~életenergia mérő műszer~ leleplezése

 

 

 

 

a2

 

Magyar Tudományos Akadémia
Biológiai Tudományok Osztálya

Tisztelt Elnök Úr!

Tárgy: "Életenergia mérő műszer" leleplezése

A Magyar Biológiai Tudomány nagyobb társadalmi elismertsége miatt írom levelem. A 90-es évekbeli társadalmi átalakulással Tudomány és ezen belül a Biológiai tudomány eredményességeit, hitelességét illetően is támadásokban részesült.

Ennek a Tudomány és a Biológiai tudomány elleni támadásnak jelenleg hazánkban egyik legismertebb személye Egely György. Egely György szabadalmazott is egy találmányt, amelyet élet/bio/vitalitás energiamérő műszernek állít. A műszer "mérései" alapján olyan személyek, mint többek közt Gyúrcsók József közismert "gyógyító" kijelenti, hogy ő rendelkezik bioenergiával, amellyel gyógyítani tud. Értesüléseim szerint a Tudományos kutatók, a Fizikusok, Orvosok és Biológusok sem tudták eddig egyértelműen és mindenki számára közérthetően cáfolni az állítólagos objektív mérőműszert. Szerintem én már jó úton járok a végleges cáfolat létrehozásában, amelyben segítségüket is remélem. Az eddigi tények alapján a műszert csak az emberi kézen kialakult hőkülönbségek és a környezet hőkülönbségei miatt áramlásba jött levegő működteti. Ezen felismerésemben sokat segített Dr. Boczán János munkásága is, aki tudomásom szerint jelentetett meg közös publikációkat Szentágothai professzorral is. Az "életenergiát mérő műszert" élettelen tárgyakkal, akár két különböző kézhőmérsékletre melegített vasalóval is működtetni lehet. Továbbá a stresszes emberek kezén alakulnak ki nagyobb hőkülönbségek (8 fok is lehet), így ráadásul a műszer használata betegségre ösztönzi használóját, a hirdetet egészségesebb idegállapot helyett.

Egy korábbi populáris, közérthető és talán gunyoros stílusban írt tanulmányomat a témával kapcsolatosan, amelynek tartalmán már túl is léptem közben a http://www.zotyo.hu /para/egely2.htm helyen olvasható. Az index tudomány rovatán http://forum.index.h u/forum.cgi?a=t&t=90 24500&uq=403 helyen vitafórumot is folytattam a témában. A végleges cáfolat elkészítéséhez szükség lenne, néhány hőkamerás felvételre, amelyben remélem tanácsot, ajánlást, vagy segítséget tudnak adni. Továbbá, mivel nem vagyok tudományos kutató talán tanácsos lenne, ha a témát tudományos igényességgel való közölhetősége miatt egy orvos kutató (társszerzőségemmel) felvállalná.

Bud apest, 2001.01.16.