wizes Creative Commons License 2006.12.16 0 0 205

Aszem ez a topik újra aktuális, mert megest megköszönteék neki: őlég volt belőle.

A fideszéknél is rühellik?

Vajon mire tartja az alcsuti mégis maga mellett?

Valszin valamit naon tud Tompika !

 

Berakom a szöveget mert egy idő után fizetőssé válik, nem hozzáférhető.

 

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=25189

 

Deutsch-Für Tamás hányattatásai saját kerületében - 7. rész A megszűnés határára jutott a VII. kerületi Fidesz-frakció

Gavra Gábor 2006. december 16. 16:04

 

A rendszerváltás óta példa nélkül álló módon a megszűnés határára jutott a VII. kerületi képviselő-testület Fidesz-frakciója, miután Lendvai Béla képviselő a pénteki testületi ülésen bejelentette: elhagyja a Deutsch-Für Tamás kerületi Fidesz-elnök vezette négyfős képviselőcsoportot.

A fideszes képviselők számának háromra csökkenése annak fényében igazán érdekes, hogy Fidesz-KDNP színekben eredetileg tízen jutottak a testületbe az október elsejei önkormányzati választáson. Ám közülük hatan alig néhány nappal a választás után úgy döntöttek: nem a Deutsch-Für Tamás vezette Fidesz-, hanem inkább a Kecskés Gusztáv volt polgármester-jelölt vezetésével létrejött KDNP-frakcióban töltik a következő négy évet.

A kereszténydemokrata frakció megalakulása után a Magyar Nemzetben Deutsch-Für Tamás egyenesen Kecskés Gusztáv választókerületi elnöki tisztségének jövőjét kérdőjelezte meg, személyes előnyökön alapuló mutyipolitikával és az MSZP-vel kötött háttéralkuval vádolva a kerületi kereszténydemokratákat.

 

Az idén nem ez volt az első eset, amikor a Fidesz egykori főkommunikátorának, Orbán Viktor pártelnök jelenlegi kabinetfőnökének meggyűlt a baja a kerületi jobboldallal.

 

Nem jár egyedül

 

Júniusban a kerületi Fidesz-alapszervezet tagsága szavazta le az általa összeállított és a kerületi elnökség többsége által sem támogatott önkormányzati kompenzációs listát (annak második helyén a saját jövőjét kerületi erős emberként biztosítani igyekvő Deutsch-Für Tamással).

 

A leszavazott kerületi elnök pozícióját ekkor a fővárosi Fidesz-vezérkar mentette meg, ám a kerületi elnök megpróbáltatásai még nem értek véget: augusztusban a kerületi Fidesz-elnökség tagjainak fele visszalépett az önkormányzati képviselő-jelöltségtől; majd októberben a Fidesz-KDNP színekben a testületbe jutott politikusok 60 százaléka hagyta faképnél Deutsch-Fürt, és alakított külön KDNP-frakciót.

 

A kereszténydemokraták ráadásul – mint arról beszámoltunk – mindaddig betöltik a Fidesznek járó maradék bizottsági helyeket is, ameddig a helyek elosztásával elégedetlen Fidesz-frakció nem vesz részt a bizottsági munkában.

 

Agónia

 

Nem kizárt azonban, hogy hamarosan a Fidesz-frakcióról mint olyanról is csak múlt időben beszélhetünk; ugyanis a képviselő-testület pénteki ülésén egy újabb fideszes, ezúttal a 15 éves párttagsággal rendelkező Lendvai Béla jelentette be, hogy a jövőben független képviselőként politizál.

 

Lendvai a Hírszerző kérdésére elmondta: a kerületi Fidesz-szervezeten belül dúló belharcok "felőrölték", arra a kérdésünkre azonban kitérő választ adott, hogy döntése összefügg-e a kerületi elnök személyével. Az azonban kétségkívül "bántotta", amikor a kerületi képviselő-jelölti helyek elosztásakor egy vezető fideszes pártfunkcionrius III/III-as múlttal vádolta meg őt.