Törölt nick Creative Commons License 2006.12.16 0 0 13
Hali

Most kaptam valahonnan:

Kártya Magazin

Budapest, 2006. december 15. – A póker talán a legismertebb kártyajáték. A bridzs olimpiai sportág. Az ulti, a snapszer, a tarokk, a römi – és még ezernyi másik – mind olyan játékok, melyekkel órákat töltünk el akár nap mint nap. A kártyajátékok talán évszázadok óta a legnépszerűbb, legsokoldalúbb időtöltések közé tartoznak, mégsem volt a magyar sajtó története során egyetlen magazin sem, amely kizárólag kártyajátékokkal foglalkozott volna.

Persze minden szövetségnek, egyesületnek és társaságnak megvan a saját kártyás lapja, de ezek csak a tagok számára hozzáférhetők és mindössze egy bizonyos játékról szólnak. A nagyközönségnek szóló kiadványok között ez a magazin az első, melyből a kártyajátékok múltjáról, jelenéről és jövőjéről olvashat bármely érdeklődő.

A pókerközvetítések – melyeket a Sport1 és Sport2 televízióban, valamint az Eurosport csatornán láthatunk – miatt ez a régi/új játék lett az, mely a magazin alapításának gondolatát elindította. Mégis hibás dolog lenne azonban a fentiek tudatában csak pókerről szóló magazint készíteni. Éppen ezért – bár a magazin legnagyobb részét a pókernek szenteltük – jut hely a többi játék ismertetésére és leírására is.

A magazin létrejöttében sokan közreműködtek. Sok-sok pókerbarát, a Magyar Bridzs Szövetség és a Magyar Ulti Szövetség, valamint sokan mások, akik szívükön viselik a kártyajátékok sorsát. A magazin készítői azon munkálkodnak a jövőben, hogy minden pókert vagy a kártyajátékok bármelyikét játszani szándékozó olvasó megtalálja a neki tetsző és hasznára váló cikket.