pint Creative Commons License 2006.12.15 0 0 312
"A kísérletről -sokadszori kérésem ellenére sem- írtál semmit."

egyszer kérdezted, az nem olyan sok. fogalmam sincs a kísérletről, mivel ezer éve olvastam egy cikkben. ez nem sok, de szemben vele nem áll semmi, csak egy hasonlat a vízcsapról. szemléletes, de nem releváns. viszont ha tudsz valami eredményről, ami az izomban levő folyadék mozgékonyságáról szól hőkezelés előtt és után, elő vele, és meg vagyok győzve.

"Amit viszont én írtam, annak köze nincs a kombináláshoz."

vitatkozhatunk a szavakon. kombinálás alatt azt értettem, hogy megpróbálsz következtetéseket levonni érintőlegesen idevágó megfigyelésekből.

"és inkább a saját magam által TANULTAKNAK és a főzés terén saját tapasztalataimnak hiszek"

és milyen tapasztalatod van, ami alátámasztja azt, hogy a hús leve jobban bent marad ha a külseje meg van sütve? figyelem! eltérő körülmények között készült hús nem számít, mert akkor a különbséget okozhatja az eltérő elkészítés. nagyon könnyű elhinni téves állításokat, ha ritkán látjuk a jelenséget önmagában, elkülönítve. a görögöktől kezdve egészen a 16. századik azt hitték, hogy a nehezebb tárgyak gyorsabban esnek. nem mérte meg senki.

"ÉS még ezt sem veszem zaklatásnak, sőt: még mindig nem értem mire megy ki a játék...;)"

nálam a játék mindig arra megy ki, amit mondok, szó szerint. most sincs semmi hátsó szándék, hanem közlöm, hogy valószínűleg legenda a folyadékvesztés elmélet.

"Csak egy kérdés: gyors rostelzárás a folyadékvesztés elkerülése érdekében orvosi vészhelyzet, vagy műtétek esetén mivel történik? Elárulom: hőkezeléssel."

izomból való folyadékvesztés? én nem vagyok egy orvos típus, de ez engem meglep. nem a vérzést csökkentik így?

"Te amúgy hogy készíted az egyben sült húsokat?"

egyben sült húst talán ha háromszor vagy négyszer csináltam. ritkán főzők társaságnak, magamnak meg nem sütök egy kiló húst. amikor csináltam, beraktam a sütőbe azt kész (meg volt tűzdelve, elején letakarva, aztán locsolgatva sűrűn). egyszer csináltam sótésztában is, jobban hangzik, mint amennyire jó volt. az egyébként jó módszer lehet a folyadék benntartására, ugyanis felbontás után több deci lét öntöttem ki belőle, ami azonban fogyaszthatatlan volt a sok só miatt.
Előzmény: Dydand (310)