23 negedi Creative Commons License 2006.12.15 0 0 75426

Öreg Rocky nem vén Rocky - Meglátjuk!

2006-12-15 08:52:36



 

Sylvester Stallone megírta, megrendezte a hatodik Rockyt, és változatlanul ő játssza a főszerepet három évtized múltán is. A bemutató december 20-án lesz az amerikai mozikban.

A Rocky V. tizenhat éve került mozikba, és az immár 60 éves Stallone úgy nyilatkozott: az új filmmel be akarta bizonyítani, hogy a nyugdíjas kor után is van keresnivalója a filmes pályán az "olyan fickóknak, mint én". A Rocky Balboa egyenes folytatása a korábbi öt résznek, s az előzetes vetítések résztvevői örömmel nyugtázták, hogy az új film stílusában és hangulatában összhangban áll a korábbiakkal.

 Stallone az utolsó részt hat és fél éven át próbálta tető alá hozni, mert a legtöbb hollywoodi stúdió gúnyosan elhárította. Végül új vezetőség került a Metro Goldwyn Mayer élére, amely a Rocky-filmek jogtulajdonosa, és ők segítettek 20 millió dollárt előteremteni, amely a szuperprodukciók költségvetéséhez képest nem nagy összeg.

A hatodik rész alapötlete: Rocky már igazi öregfiú, aki olasz éttermében meséli boxtörténeteit a vendégeknek; élete szerelme és felesége, Adrian meghalt, Rocky még nincs túl a gyászon, fiától elidegenedett; bokszszponzorok egy reklámmeccs szervezésén dolgoznak, és Rocky elhatározza, hogy jelentkezik, mert ahogy mondja: "Van még bennem kakaó."

A Rocky Balboáról szóló történet 1976-ban kezdődött, az egész Stallone fejéből pattant ki, mindegyiknek ő írta a forgatókönyvét, és egy kivételével mindet ő is rendezte. Híres eset, hogy Stallone annak idején összeszedett egymillió dollárt, és nem volt hajlandó eladni az első rész forgatókönyvét egyetlen hollywoodi stúdiónak sem, csak ha ő játszhatja a főszerepet.

A Metro Goldwyn Mayerrel sikerült végül megegyeznie, s a film mindenki meglepetésére kasszasiker lett, több Oscar-díjat kapott, Stallone pedig egy csapásra felemelkedett az ünnepelt filmcsillagok közé. (MTI)