mmormota Creative Commons License 2006.12.14 0 0 27716

Na hát ez már tényleg több a soknál! Ott áll egymás mellett a visszafelé haladó űrhajón két ember, az egyik eredetileg is ott volt, a másik a távolodó űrhajóról átszállt ikertag. És a földi órán MÁS-MÁS értéket látnak?????!!!!!!

 

Olvasd el még egyszer, mit írtam. Ugyanazt látják, vagyis ugyanazt a látványt közvetítő fény jut a szemükbe.

 

A földi óra ideje meg attól függ, milyen koordinátarendszerben írják le. Ha a közeledőében, több, ha a távolodóéban, kevesebb. Ha a távolodó átszáll, és emiatt úgy gondolja, kényelmesebb a közeledő utas koordinátarendszerét használni, akkor kevesebb, mint korábban, mikor a távolodót használta.

 

És azt állítod, hogy ez a két egymás mellett, egymáshoz képest nyugalomban lévő megfigyelő eltérő koordinátarendszerekben van????

 

Ezt állítottam volna? Hol? Egyáltalán, mi értelme van ennek a kérdésednek? A koordinátarendszer egy leíró rendszer az események leírására. Akármilyet választhatsz, nem kötelez semmi olyannnak a használatára, amiben éppen nyugalomban vagy. Úgy tűnik, már ezt sem érted. 

 

Hát meddig vagy még képes elmenni ezért a skizofréniás elméletért? Képes vagy minden emberi logikát feladni csak azért, hogy elkerüld a beismerést, hogy ez az elmélet HIBÁS!

 

Bocs, számomra úgy tűnik, képtelen vagy a viszonylag egyszerű matematikai logika követésére. Az axiomákra épülő modellek az axiomákra és a logika szabályaira épülnek. Nem vesznek figyelembe az axiomákon kívüli külső feltételeket. Te viszont rendszeresen belekevered a dologba különféle téveszméidet, és logikai hibának látod, ha más ezt nem teszi.

Ezen felül a szövegértésedet is zavarják a téves elképzeléseid. Megpróbálod az olvasott szöveget beleilleszteni egy önellentmondásos, hibás világképbe, persze előbb-utóbb ütközést észlelsz, és ahelkyett hogy ezt a saját hibás képednek tulajdonítanád, a szöveget érted félre és/vagy minősíted logikai hibásnak. 

Előzmény: Törölt nick (27696)