OKU30 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 17545

"Biztonsági szempontból tulajdonképpen mindegy, hogy az áldozat a vétlen, vagy a vétkes, az aktív vagy a passzív járműben utazik, attól még áldozat."

Igen csak nem ez volt az alapkérdés, hanem, hogy a busz a biztonságosabb, vagy a vonat. Vegyük át mégegyszer. Tegyük fel az egyszerűség kedvéért, hogy az akadály, ami előtt a vonat nem tud megállni az egy busz. Ha a vonat átgázol a buszon és abban meghalnak, a vonaton meg mindenki megússza, én akkor arra gondolnék, hogy a vonatban biztonságosabb. Ha lepattan a vonat a buszról és kisiklik meg összetorlódik és sokan meghalnak benne, a buszban meg megússzák, akkor arra gondolnék, hogy a buszban biztonságosabb.

Meg bennem az is felmerült, hogy a busz mégsem tud minden akadály előtt megállni vagy kikerülni azt. Mintha már hallottam volna ilyen balesetekről. Pl egy lengyel túristabuszról Balatonszentgyörgynél amelyiknek sajnos nem igazán sikerült az összes körforgalommal kapcsolatos akadály kikerülése.

Habár tagadhatatlan, hogy általában esélyesebb a busz megállása a vonaténál, de akkor a fenti példa lép életbe.

"Sínjármű aligha. Próbáld meg elkapni a kormányt egy mozdonyon :)"

Igen csak nem ez volt a példádban. Ha figyelmesen olvasol a "sínjármű" szó nem szerepelt. Az a jármű pedig amelyik a te buszodat ki tudja kerülni, szerintem az én vonatomat is. 

"Bizonyára ezért tudott kiugrani a két szerencsétlen lány a héten Verőcénél...."

Esetleg kinyithatták?

Ha körölöttem az összes utas kiugrál a vonatból vagy a buszból az számomra nem befolyásolja az utazásom biztonságát. A szándékos baleseti helyzet előídézése csak akkor befolyásolja az adott jármű biztonságosságát ha az az elkövetőn kívül másra is kihat a járművön.

Tehát, ha egy terrorista felrobbantja a vonatot (Madrid) az bizony erősen csökkenti a biztonságérzetemet.

"a vonatok utasai előrelátnak." - Max a Desiron

Nekem már sikerült sima személykocsiból is, ha éppen kinéztem az ablakon és mondjuk nem olvastam, de azt még mindíg nem értem, hogy ettől miért biztonságossabb a busz.

"Ez nem baleseti szempontból, hanem közbiztonság szempontjából lényeges. A buszon pl. ritkán molesztálnak utasokat, épp a jelen lévő személyzet közelsége miatt."

Na végre, így már világos és itt tényleg nyerhet egy pár százalékkal a busz. Azért ne felejtsuk el a kardos gyereket a moszkva térnél sem, pedig ott volt söfőr meg utas gazdagon.

Látom nem akarsz az én érveimmel foglalkozni. Akkor csak kettőt, naaa

A baleseti statisztikásat, meg a biztonsági öveset.

Előzmény: Carpy (17543)