fafa82 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 6054

Skorpi-skorpio: szerintem amit Robi írt, az nem a Te kérdésedre vonatkozott, tekintettel arra is, hogy a sorozatok még nincsenek fenn az iszdb-n, amivel ő is tisztában van. Neked csak simán válaszolt, és belinkelte Rajkai adatlapját. Kérdezz nyugodtan!

 

KMG: én még így se nagyon tudom hova tenni a hozzászólásaidat.

1. azért írom be ide mindannyiszor az adatbázist, ha valaki nem előz meg, hogy legalább azok, akik érdeklődnek a téma iránt, szokják meg, hogy van. és pontosan ERRE VALÓ. megnézni, hogy ki kinek volt a hangja. én tulajdonképpen azért kezdtem el annak idején csinálni, mert ha kíváncsi voltam egy-egy ilyen infóra, akkor végigböngészhettem a neten levő 10-20 szinkronos fórumot, és jó esetben volt róla szó. az adatbázis adatainak gerincét kb. 10-15 ember küldi, vedd úgy, hogy amikor az adattengerben böngészel, egyszerre teszed fel nekik a kérdést, és kapsz választ sokkal nagyobb eséllyel... amennyire a fórumos beszélgetés emberi érintkezés, annyira szerintem ez is az. hidd el, hogy az adatbázis az nem csak úgy lett, mint egy amolyan égi adomány, hanem elég sokan elég sokat szenvedtek vele, igenis van benne emberi munka. egyébként meg van kereső funkció meg minden, 1 percig se tart kideríteni. aztán utána ebben a fórumban, vagy akárhol meg lehet beszélni. számomra fura a hozzáállásod, de lehet, hogy ez az én bajom...

2. érdemi visszajelzések: egyrészt az #5933-ban azt írtad, hogy főleg sorozatokat fordítottál, meg "vacak akciófilmeket", és nem hiszed, hogy ezekkel be kéne kerülnöd az adatbázisba. erre én kifejtettem erről a véleményemet az #5944-ben, miszerint az adatbázis attól színvonalas, hogy mindent tartalmaz, úgy a csúcsminőséget, mint az extragagyit. az #5948-ban írtál egy filmet, elismerem, ezt még nem raktuk fel (frissítés nem is volt már marha régóta, mert eléggé elfoglaltak vagyunk). közben írtál egy visszajelzést Az élet értelme eredeti szinkronjának fordítóiról, fel is raktuk őket. én legjobb tudomásom szerint nem leveleztem Veled, ha mégis, akkor bocs, hogy nem emlékszem, és bocs, hogy ha esetleg nem reagáltam rá... az #5948-ban említett filmmel meg azt tudom mondani, amit már elmondtam itt elég sokszor: írjátok meg visszajelzésben az oldalra, amit tudtok, ahogy Robi is ajánlotta (aki, amint azt ő maga is írja, szintén a szerkesztőséghez tartozik), és akkor fel fognak kerülni a dolgok. a visszajelzés-rendszerben meg lehet nézni, hogy eddig 515 visszajelzést rendeztünk (a jelzett hibákat, kiegészítéseket megtettük, illetve az új adatok a következő feltöltéssel mennek), 32 rendezése folyamatban van, és van 2 darab új. én személy szerint néha a neten fellelt infókat is beviszem, ha éppen eszembe jut, pl. a múltkor írta valaki a Pierre Richard - Gérard Depardieu filmek hangjait, na azok fel is fognak kerülni legközelebb, sőt lementettem ezen fórum teljes anyagát azzal a céllal, hogy végigolvasom, és ha olyan infot találok, ami még nincs fönn (szerintem lesz sok), azt felviszem. persze időm még nem volt rá, de majd egyszer megcsinálom. és mondjuk tök jó lenne, ha a jövőben már itt nem bővülne ezen infók sora, már úgy értem, hogy ha valaki ide megír valamit, az rögtön megtehetné az iszdb-n visszajelzésben is - ott az dokumentálva van, biztos, hogy nem feleljtődik el, mint az ide beírt dolgok egy része.

esetleg ha van olyan, aki szívesen segítene végigolvasni a fórumot, és kigyűjteni azon infókat, amik az iszdb-n még nincsenek, az jelezze!

ennyi.