Gottlieb Creative Commons License 1998.09.14 0 0 15
Naszóval!

Nem tudom, mi bajotok van velem. Ha én szidom a papokat, akkor a nap bunkója vagyok, meg egyebek, amiket a fejemhez vágtatok.
Szerintem meg az kezd el bunkózni, aki olyan bunkó, hogy egy vitában már érvei sincsenek.

Ha más szidja a papokat, azzal csak legföljebb leálltok vitázni.
Mivel mondtam én erősebb dolgokat, mint az alábbiak?
(És ez csak egy topic a sok hasonló témájú közül.)

Az elnyomó egyház topicból idézek:

HJM 07-10-98 4:39 PM
Az egyház cca. 2000 éves létezésének és fennmaradásának alapja (leegyszerűsítve!) nem más, mint az emberek félrevezetése!
Ennek valóban nagy mestere a katolikus egyház! Bizonyítékok a történelmi tények!

Medwe hozzászólását ET2000 idézi: 07-10-98 5:01 PM

1. az egyház Magyarországon elsősorban a vagyona és a befolyása visszaállításával
törődik, ahelyett, ami a dolga volna.
2. beleszól olyan dolgokba, amihez semmi köze.
(- sikeresen letilttatta Scorsese filmjét már KERESKEDELMI csatornákról (!!!) is,
- pampog az abortusz ellen, orientálja a választópolgárokat választás előtt,
- hitoktatás címén közepes tehetségű embereken keresztül mételyezi az ifjúság 1részét,
és a családjukat
- és sorolhatnám)
3. rengeteg pénzt kihúz a költségvetésből és hülyeségekre herdálja
4. ugyanolyan élősdi elnyomója a POLGÁROKnak, mint az állam.
5. legalább annyira demagóg, mint a mindenkori világi hatalom

Laci 07-10-98 5:12 PM
nincsen szükség semmilyen olyan privilegizált intézményre, amely az állam teljes körű támogatottságának az élvezése mellett olyan tanokat és eszméket hirdet, amik a történelemben (és soxor most is) a saját céljait szolgált(/-)ják, és ezeket dogmásította,

HJM 07-10-98 6:49 PM
Azért mert az "egyházak" újra a hatalom közelébe kerültek és újra erősíteni akarják azt, növelni befolyásukat ezen keresztül pedig vagyonukat, KÖZPÉNZEN!
Ez nem dogma, nem kell "hinni"! Megtörtént tény a mai magyarországon, ahol az egyház az államtól különválasztva működik :-))),:-((( (lásd: Alkotmány), de a köz pénzéből él(szerintem alkotmányellenesen!), bevételei után pedig nem adózik (miért nem?).

medwe3 07-11-98 2:53 AM
Húgom fia világi általános iskolából rémülten jön haza, mert a hittanórán a "tanár" azt mondta, hogy aki nem jár templomba, az csúnya betegségben fog meghalni és a pokolba kerül.
Mételyezés alatt azt értem, hogy a hitoktatóknak feladata a csemetén keresztül az egész családnak (az egyház szerint) pozitív befolyásolása. És a gyerekeken keresztül könnyebb manipulálni.
Nem szólnék ezellen egy szót sem, ha a cél nem a templombajáró "jókedvű adakozók", a terelgethető nyáj létszámának (és ezáltal a közéletben való befolyásnak)a gyarapítása lenne.

az egyházaknak csak a képmutatása az, ami arcpirító, gazemberségben egy pártot vagy egy nagyvállalkozót meg sem közelítenek.

HJM 07-11-98 9:01 AM
Mindíg csodálkoztam azon, hogy az olyan tanult és művelt emberek, mint az egyházak felkent (és álszent) képviselői (röviden papok) miért vezetik félre, tévesztik meg híveiket, hiszen a tudás birtokában vannak.
Az élet megadta rá a választ: "önző" anyagi érdekből, hatalomvágyból.

McAl 07-11-98 9:28 PM
A mai egyház már csak egy világot behálózott szervezet, amit - rossz hasonlattal - a maffiához tudok hasonlítani. Van a Capo di Tutti i Capi, amely a szervezetet irányítja. Meghatározza, hogy minek kell történnie, mik a szabályok. Aki nem fogadja el a törvényeit azt kitaszítják. Korábban megölték, mostanra már csak kitagadják. Ugyanúgy, ahogy több "család" van a maffiában úgy több egyház is létezik. Mindegyik harcol a másik ellen, de időnként (ál)szövetségeket kötnek, hogy jobb pozíciót tudjanak szerezni.

Eddig tartott az idézgetés, utána eluntam.

Ha HJM mondja, hogy a papok félrevezetik a népet, az O.K. , ha én mondom, az véres posztó?
Most akkor hogy van ez?

És pont medwe akarta levetetni a topicomat…

Szóval, kapjatok már a hajatokhoz, nem ti sz… találtátok fel a spanyolviaszt, hogy ti döntsétek el, kinek és hogy van joga megnyilvánulni ezen a fórumon!!

Vagy az fáj, hogy a kommunistákat is szidtam, és egy kalap alá vettem őket a papokkal?
Valakinek esetleg ezzel sértettem meg az érzéseit?

Pont ez volt a célom, hogy mérlegre tegyük, melyik csoport alkalmazta öncélúbban és félrevezetőbben az általa hirdetett ideológiát.

Akinek meg nem tetszik, nem muszály elolvasni!!!